reklame for smiaa
Menu
Lars Lagerbäck roser «nødlandslagets» innsats mot Østerrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lagerbäck imponert over «nødlandslaget»: – Taktisk tilnærmet perfekt

Landslagssjef Lars Lagerbäck lot seg imponere og mener at Norges «nødlandslag» leverte en tilnærmet perfekt kamp i 1-1-oppgjøret mot Østerrike onsdag.

Av NTB | 19.11.2020 13:08:20

Sport: Lagerbäck var satt i offside etter koronakaoset i forrige uke, men fikk med seg kampen og var også litt delaktig i arbeidet med analysene i forkant.

Han synes hans erstatter Leif Gunnar Smerud klarte seg bra.

– Jeg ønsker å sende en stor gratulasjon til Leif Gunnar, hele støtteapparatet og alle spillerne. Som «underdog» mener jeg de gjennomførte kampen taktisk tilnærmet perfekt. Lag- og arbeidsinnsatsen var så nær 100 prosent et lag kan komme, sier Lagerbäck i en uttalelse til norske medier.

– Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne opptrådte, og de viser hvor viktig holdning og samhandling i laget er i fotball. Deres taktikk med et kompakt og aggressivt forsvarsspill kombinert med kontringsorientert angrepsspill ble gjennomført på en veldig bra måte, fortsetter svensken.

Han sier det var spesielt å følge kampen i TV-stolen etter å ha blitt plassert i koronakarantene selv. Lagerbäck lar seg inspirere av det han så.

– I tillegg til det sterke resultatet og prestasjonen sender kampen et viktig signal til Fotball-Norge. Laget viste hvorfor man kan slå lag som på papiret er bedre. Det signalet er også bra for oss ledere og spillere i karantene å oppleve. Det er alltid bra med sånne påminnelser, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: