Menu
Til sammen 165 lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler i Bærum er tatt ut i streik. Tirsdag samlet lærerne seg i Bærumshallen i Sandvika der det var informasjonsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Lærerstreik trappes kraftig opp – skoler i Bærum og Fredrikstad rammes

Fra i dag trappes lærerstreiken ytterligere opp, og nå er det Bærum som får merke det. To videregående skoler og to ungdomsskoler i Bærum blir sterkt berørt.

Av NTB | 06.09.2022 12:31:08

Arbeidsliv: I tillegg varsler Norsk Lektorlag at de tar ut ytterligere 17 medlemmer fra 12. september. De fleste av disse jobber på Fredrik II videregående skole i Fredrikstad.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni, og rundt 3.500 lærere er i streik med den siste opptrappingen på 300 lærere fra Utdanningsforbundet. De to andre fagforeningene i streik er Skolenes landsforbund og Lektorlaget.

På Bekkestua ungdomsskole med 450 elever vil det bare være 3 av 46 lærere i arbeid, skriver Budstikka.

En sosiallærer, en bibliotekar og en lærer i kunst og håndverk blir igjen på jobb, forteller rektor Morten Rondan.

– Det sier seg selv at det blir et særdeles begrenset tilbud til et lite utvalg elever, sier han til avisa.

Fra neste uke har Norsk Lektorlag 60 medlemmer ute i streik når de også trapper opp. I alt 12 av de 17 som nå tas ut i streik arbeider i Fredrikstad.

I tillegg tas det ut medlemmer på Ås videregående skole og Bergen Katedralskole.

Bærum har til nå ikke vært berørt av streiken, men nå er 165 lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler i kommunen tatt ut.

Streiken har vart siden 8. juni, da Skolenes landsforbund tok ut sine første lærere. Siden har de tre lærerorganisasjonene gradvis trappet opp streiken.

(©NTB)

Flere nyheter: