reklame for Sheiken Bowling
Menu
Utdanningsforbundets Steffen Handal kom ut under møtet mellom partene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor i Oslo lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Lærerorganisasjonene forlot møtet hos Riksmekleren – partene møtes igjen senere lørdag

Lærerorganisasjonene forlot møtet hos Riksmekleren etter halvannen time lørdag formiddag. Partene skal møtes igjen senere lørdag.

Av NTB | 24.09.2022 12:10:46

Arbeidsliv: – Vi snakker sammen fortsatt, og så lenge vi sitter sammen, så er det jo håp, sa Utdanningsforbundets leder Steffen Handal på vei ut fra Riksmeklerens lokaler i 11.30-tiden.

Alle de tre lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund forlot møtet, mens KS fra arbeidsgiversiden ble værende igjen.

– Alt må på plass før vi kan ta endelig stilling, sier Handal.

– Vi er i en prosess, er alt forbundsleder Mette Walker i Skolenes landsforbund ville si på vei ut.

– Vi ser fram til møtet hos mekler. Der vil vi bidra til å finne en løsning på tariffoppgjøret som gjør at lærerne ikke fortsetter å sakke akterut i lønnsutviklingen.

– Vi håper å møte en motpart som ikke stiller med bundet mandat og liten vilje til å bevege seg, sa Handal.

– Vi er her kun for å finne en løsning, sa en ordknapp arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS til TV 2.

Det var etter et møte med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) fredag ettermiddag at riksmekler Mats Ruland kalte inn partene til samtalene lørdag.

– Det er en fastlåst situasjon, og vi vil trolig holde på lenge i dag, sa Ruland til NTB på vei inn til møtet lørdag formiddag.

Med seg hadde han en pose med boller kjøpt på Narvesen for å hjelpe på stemningen.

Utdanningsforbundet varslet fredag at de tar ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed vil antall streikende lærere øke til rundt 8.450.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

De tre lærerorganisasjonene møtte KS hos Riksmekleren klokken 10. På vei inn til møtet var Handal klar på at de vil være løsningsorienterte.

Også søndag i forrige uke møttes partene hos Riksmekleren, men da forlot Utdanningsforbundet møtet etter to timer.

Ruland vil ikke komme med noe anslag på hvor lang tid møtet kan ta.

Flere nyheter: