Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Lærer hadde seksuell omgang med 15-årig elev

En læreren i Tysvær innrømmer å ha havnet i seng med sin 15 år gamle elev. Nå går saken for Haugaland tingrett.

Av Egil M Solberg | 12.02.2020 17:10:14

Lærersaken: Den nå 37 år gamle læreren er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell kontakt og seksuell omgang med barn under 16 år.

Hendinga skal ha skjedd i 2006 da mannen var 23 år gammel og hadde begynt som lærer ved en skole i Tysvær.

Jenta gikk da i tiende klasse.

Læreren erkjenner i tingretten at han hadde havnet i senga med eleven da hun kom på besøk. Hun har forklart at de hadde seksuell omgang til de sovnet, melder Haugesunds avis.

Hun forklarte i retten at hun utpå kvelden fikk en melding fra tiltale med spørsmål om hun kunne komme hjem til ham, for han ville snakke med henne.

De begynte med en gang å kysse hverandre, ganske intenst, først på kjøkkenet, deretter på en benk i stua, før han bar henne inn på soverommet, hvor de kledde av seg.

Hun våknet i 05-tiden, forlot leiligheten og gikk til ei venninne, forklarte hun til avisa.

På spørsmål om hvilke følelser han hadde for jenta, fortalte han at det kriblet litt, og at han syntes hun var ei flott jente.

Jenta husker godt den første meldingen hun fikk fra læreren. Hun hadde kledd seg for gymtime da læreren passerte henne i gangen på skolen. Så sendte han henne en melding: «Så deilig du er i tights!».

En gang hun skulle dusje etter trening, fikk hun spørsmål om å ta med seg webkamera inn i dusjen, skriver avisa.

Overgrepet læreren er tiltalt for, skjedde ifølge avisa i oktober 2006 da den 15 år gamle jenta var på fest i ungdomshuset, der en 18-årsdag ble feiret.

KILDE: Haugesunds avis.

 

Flere nyheter: