Menu
Vegard Stake Laengen kjører for tredje strake Tour-seier med sloveneren Tadej Pogacar. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Laengen kjører for tredje strake Tour-seier: – Vi har en klar målsetting

Vegard Stake Laengen har vært en del av UAE-laget som har vunnet Tour de France de siste to årene. Nå går de for tredje strake seier.

Av NTB | 01.07.2022 07:46:06

Sport: – Det er jo ganske spesielt, for det er ikke så mange som får sykle på lag med en Tour-vinner, sier Stake Laengen til NTB før verdens tøffeste sykkelritt starter på ny.

33-åringen er den eneste hjelperytteren som har fått være med på UAE-lagets Tour-tropp i både 2020, 2021 og 2022. Det tror Laengen er fordi han legger alle personlige ambisjoner til side.

– Det viktig å fokusere på det. Hjemme i Norge er det alltid snakk om å gå i brudd og å gå for egne sjanser. Men det viktigste er å legge alt det personlige til siden, sier han og fortsetter:

– Mitt største talent er å være hjelperytter, og jeg har slått meg til ro med det. Jeg stortrives i den jobben.

23-åringen vant touren på et mildt sensasjonelt vis i 2020 som 21-åring, foran landsmann Primoz Roglic. Året etter kopierte han bragden.

– Når han leverer som han gjør, er det noe helt annet. En ting er at han leverer, men han er også en veldig flott person. Vi har det mye moro sammen, sier Laengen og fortsetter å rose sin ti år yngre kaptein:

– Jeg kjenner ham godt etter to år, og jeg føler han har veldig lite nykker, er høflig og jordnær. Jeg glemmer litt at man er med en som har vunnet Tour de France to ganger. Man glemmer litt bort at han er verdens beste.

Laengen er godt fornøyd med samarbeidet med sloveneren og forteller at de nå gå for seier nummer tre sammen:

– Det ligger i kortene. Vi har en klar målsetting om det. For min egen del handler alt om ham. Det er viktig på et stort lag, at alle har fokus på en mann. At vi hjelper ham hver dag.

– Jeg føler han har veldig konkurranseinstinkt, og han er veldig opptatt av å være foran i feltet og ikke miste noe tid. Men på fritiden er han også veldig flink til å legge det til side. I forhold til andre sammenlagtryttere, er han veldig flink til å koble av, og det er veldig fint for oss andre rundt, svarer 33-åringen og fortsetter:

– Det hadde vært slitsomt om han skulle konkurrert i alt.

På spørsmål om hvem som er den største konkurrenten i årets Tour de France, peker nordmannen på et ungt dansk talent i Jonas Vingegaard. Han sykler i likhet med Roglic for Jumbo-Visma.

– Roglic og Vingegaard. De to sammen. Vingegaard er ung og lovende, og han var veldig sterk i fjor. Roglic er ikke gammel, men heller ikke ung. Så det er ikke forventet at han skal ta noen nye steg. Men det er nok dansken som jeg tror er best, svarer Laengen.

Mannen Laengen gjør alt for å hjelpe med å komme først i mål, er sloveneren Tadej Pogacar.

(©NTB)

Flere nyheter: