Menu
Skiskytterne i aksjon under blandet stafett i Oberhof søndag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Lægreid spurtslått av Russland – norsk 2.-plass i blandet stafett

Sturla Holm Lægreid tapte spurten mot russiske Eduard Latypov, men kjørte Norge opp til 2.-plass med en sterk runde i blandet stafett i Oberhof søndag.

Av NTB | 10.01.2021 12:53:03

Sport: Norge stilte med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Johannes Dale og Sturla Holm Lægreid i sesongens første verdenscuprenn i blandet stafett.

Fire lag var inne til siste skyting med Lægreid som norsk representant. Franske Quentin Fillon Maillet gikk ut først, men Lægreid og russiske Eduard Latypov tok ham igjen. I avslutningen ble Latypov for sterk.

Tandrevold var først ut og vekslet med Røiseland som nummer fire, 19,3 sekunder bak Frankrike. Da hadde Tandrevold levert fullt hus på liggende, mens på stående trengte hun ett ekstraskudd.

Røiseland, som lørdag vant prisen for årets kvinnelige idrettsprestasjon, åpnet med én bom og trengte totalt to ekstraskudd på liggende. På stående brukte hun ett ekstraskudd og vekslet med Dale 12,6 sekunder bak teten.

Dale klinket til med fullt hus på liggende og gikk seg helt opp i teten. Ett ekstraskudd måtte til på stående, og ved veksling var Lægreid 3,6 sekunder bak Russland og med Tyskland og Frankrike like bak seg før det ble avgjort av Latypov på oppløpet.

(©NTB)

Flere nyheter: