Menu
Johannes Thingnes Bø slet tungt på standplass i fredagens sprintrenn i Oberhof. Foto: Hendrik Schmidt / DPA / AP / NTB

Lægreid på pallen i Oberhof – helsvart for Thingnes Bø

Sturla Holm Lægreid ble beste norske skiskytter som treer på verdenscupsprinten i tyske Oberhof fredag. På standplass strevde Johannes Thingnes Bø fælt.

Av NTB | 07.01.2022 12:53:56

Russland-løperen Aleksandr Loginov stakk av med seieren under svært utfordrende forhold. Det var tett snøvær og vind i Oberhof fredag, og det gjorde utslag på skytebanen.

Lægreid holdt seg til én bom på to skytinger, og gikk inn til suveren ledelse i mål. Bakfra kom likevel flere sterke skiskyttere. Loginov nøyde med én bom og var i mål 15 sekunder foran Lægreid. Emilien Jacquelin sørget for fransk andreplass.

– Det er vanskelige skyteforhold, og jeg må si at ni treff er absolutt godkjent. Det var en mental prøvelse. Jeg visste at hvert eneste treff gjaldt i dag, sa Lægreid til NRK.

– Bare trist, egentlig. En trist prestasjon og trist humør da jeg kom i mål. På liggende føler jeg meg heldig med forholdene, så da prøvde jeg å utnytte det. Selv om du får dårlige forhold, må du ikke jukse. Det kan hende at jeg glemte det litt. Det var en fryktelig start, sa Bø.

– Jeg må slutte å syte, og slutte å være lei meg. Jeg må virkelig prøve å ta tilbake tronen og våkne litt til live igjen, konstaterte han.

Vetle Sjåstad Christiansen måtte i strafferunden to ganger og endte 59 sekunder bak Loginov. Det ga ham en 16.-plass.

Sivert Guttorm Bakken noterte tre bom og ble nummer 25.

Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag i Tyskland. Han skjøt seg bort allerede på første skyting. Tre bom tok ham umiddelbart ut av seierskampen. Han bommet ytterligere to ganger på stående, og i mål var han 1.22 minutter bak Loginov og endte helt nede på 28.-plass.

Tarjei Bø bommet tre ganger, men hadde en enorm fart i løypa. Det resulterte i 7.-plass. Filip Fjeld Andersen leverte et godt løp, og med kun én bom og et godt langrenn tok han 10.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: