Menu
Sturla Holm Lægreid jubler i målområdet i Holmenkollen. Han gikk inn til sprintseier i verdenscupen fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Lægreid med første Kollen-suksess etter røff vinter

Sturla Holm Lægreid plaffet ned alle blinker og tok en klar seier på skiskyttersprinten i Holmenkollen. Med det tok han en etterlengtet verdenscuptriumf.

Av NTB | 18.03.2022 17:04:40

Sport: Bærum-løperen har trøblet etter kjempesuksessen i 2020/21-sesongen, men fredag viste Lægreid hva han er god for. Han skjøt perfekt og raskt på standplass.

Også i løypene var innsatsen solid. Lægreid slo den franske verdenscupvinneren Quentin Fillon Maillet med 22,5 sekunder, mens Sverige-stjernen Sebastian Samuelsson ble treer.

– Jeg ga alt jeg hadde på forrige sprint i Otepää, og da ble jeg nummer to. I dag måtte jeg gjøre det samme og håpe at jeg var litt bedre. Disse løypene passer meg bra. Når det er vondt og vanskelig, får jeg igjen for det jeg er god for. Jeg så på første runde at jeg hadde høyere fart enn de andre, sa Lægreid til NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen la seg inn som nest best av de norske på sjuendeplass. Han var også feilfri på skytebanen og endte 54,3 sekunder bak lagkameraten.

– Det var en rimelig rask bæring som kom bak meg der. I dag ble jeg utklasset, sa Christiansen smilende etterpå.

Disse gikk også fredag (antall bom i parentes): Sivert Guttorm Bakken (1), Erlend Bjøntegaard (1), Filip Fjeld Andersen (3), Martin Uldal (1) og Sverre Dahlen Aspenes (3).

Johannes Thingnes Bø hoppet av verdenscupen etter OL.

Den internasjonale sesongen avsluttes med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

Seireren var hans første i Kollen-anlegget i Oslo og den niende totalt i verdenscupen. Hans forrige kom på normaldistansen i Östersund i november. Det var første renn i vinterens verdenscup.

Aleksander Fjeld Andersen fikk en fin opplevelse på hjemmebane. Ti treff av ti mulige banet vei for at han ble nummer ni. Deretter fulgte veteranen Tarjei Bø (to bom) på 13.-plass.

(©NTB)