Menu
Alexandre Lacazette gratuleres med sitt vinnermål i Arsenals 1-0-seier borte mot Olympiakos. Foto: Thanassis Stavrakis, AP / NTB scanpix

Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos

Alexandre Lacazettes mål i det 81. minutt ga fjorårsfinalist Arsenal en opptur med 1-0-seier borte mot Olympiakos i første kamp i europaligaens 16-delsfinale.

Av NTB | 20.02.2020 23:31:06

Sport: Bukayo Saka fikk ballen fra Pierre-Emerick Aubameyang, forserte på venstrekanten og slo et flatt innlegg som Lacazette bredsidet i mål fra kort hold. Dermed tok gjestene fra London en fortjent seier.

Den kunne blitt større, for etter 1-0-målet fikk Lacazette en kjempesjanse til å doble ledelsen på en kontring, og i det 86. minutt nikket Sokratis Papastathopoulos i tverrliggeren.

– Dette var en god prestasjon. Vi holdt nullen, og det er viktig. Vi ønsket å score flere mål, men vi har iallfall overtaket før returkampen, sa Lacazette til BT Sport.

– Et veldig godt resultat. Det er sterkt å vinne borte i Europa, og særlig på en arena som dette. Vi slet de første ti minuttene, men etter hvert kontrollerte vi kampen, og vi kunne ha scoret flere, sa manager Mikel Arteta.

– Å gjøre redninger er jobben min. Jeg er alltid glad når vi holder nullen, sa Leno til BT Sport.

Lacazette hadde Arsenals første store sjanse, men han skjøt svakt utenfor fra kort hold på innlegg fra Gabriel Martinelli.

Arsenal festet grep om kampen utover i 2. omgang og innkasserte en ny seier. Laget er nå ubeseiret i ni kamper i ulike turneringer.

– Det var en vanskelig kamp mot et lag av høy kvalitet. Vi viste at vi kan henge med, men de fikk det avgjørende målet, sa Olympiakos-playmaker Kostas Fortounis til Cosmote TV.

Diogo Jota scoret tre av målene, mens Ruben Neves skrev seg i målprotokollen med et kanonskudd fra langt hold. Jota gjorde hattrick for annen kamp på rad i turneringen.

– Dette er et flott resultat for oss, og nå har vi alt i våre egne hender, sa Jota.

– Vi var både gode og effektive. Jeg er veldig fornøyd med at vi hadde så god struktur og at vi holdt nullen, sa trener Nuno Espírito Santo.

Skotske Rangers jublet også etter å ha vendt 0-2 til seier 3-2 over portugisiske Braga med mål av Ianis Hagi (2) og Joe Aribo i siste halvdel av 2. omgang.

– Faren til Hagi var her i kveld, og jeg er sikker på at han er stolt av det Ianis gjorde, sa manager Steven Gerrard. Den omtalte faren er den rumenske legenden Gheorghe Hagi.

APOEL Nikosia, som nylig sparket trener Kåre Ingebrigtsen, tapte 0-3 hjemme for sveitsiske Basel. Tidligere Rosenborg-spiller Mike Jensen, som ble hentet til klubben av Ingebrigtsen, spilte hele kampen.

Olympiakos, med Omar Elabdellaoui som lagkaptein, innledet kampen sterkt. Mathieu Valbuena hadde en stor sjanse for hjemmelaget allerede i åpningsminuttene, men Bernd Leno sto for en god redning.

Premier League-kollega Wolverhampton tok også et langt steg mot åttedelsfinale da La Liga-bunnlaget Espanyol ble slått 4-0.

(©NTB)

Flere nyheter: