Menu
Arsenals Bukayo Saka jubler etter å ha satt inn 3-0-målet sammen med Nicolas Pépé og Dani Ceballos. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Lacazette-dobbel og Arsenal-unggutter sikret semifinale mot Slavia Praha

To mål fra kaptein Alexandre Lacazette og Arsenals unge spillere ordnet semifinale i europaligaen med 4-0-seier og 5-1 sammenlagt borte over Slavia Praha.

Av NTB | 15.04.2021 23:19:21

Sport: Arsenal var uten et par nøkkelspillere som Martin Ødegaard og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang. Nordmannen var ute med vond ankel, mens spissen har pådratt seg malaria etter landslagsoppdraget hjemme i Gabon.

Slavia Praha hadde et bortemål å gå på etter 1-1 i London i forrige uke. Den fordelen hadde de bare et drøyt kvarter.

Etter 14 minutter trodde Emile Smith Rowe at han hadde sendt laget sitt i føringen med et viktig bortemål. Han var litt vel tidlig framme etter at Bukayo Sakas skudd traff stolpen

– Dette var fantastisk fra start til mål. Vi gjorde det for fansen. De fortjener det for all støtten de gir oss. Vi er veldig fornøyde med å gå videre, sa Saka til BT Sport.

Kort etter var Nicolas Pépé framme og førte Arsenal i ledelsen. Han tråklet seg flott fri på kanten og vippet ballen over målvakten Kolar. Han ble spilt igjennom av Smith Rowe.

Vertene hadde ikke kommet fra sjokket før Jakub Hromada var uheldig og dyttet Saka over ende innenfor 16-meteren.

Alexandre Lacazette satte straffen sikkert i mål.

– Det viser alle hvordan vi kan være. Når vi spiller som dette, er det fantastisk å være involvert. Vi har en sjanse til å gå til finalen og vinne denne turneringen, det er opp til oss. Vi ser fram til den neste motstanderen, sa Saka.

Unggutten satte et lavt skudd fra 16 meters hold i mål til 3-0 etter bare 24 minutter.

Lacazette som var kaptein for anledningen, satte inn 4-0 da 77 minutter var spilt før han ble byttet ut like etter.

Arsenal møter spanske Villarreal borte i sin første semifinale 29. april. Returmøtet går 6. mai.

Etter to minutters gransking av VAR annullerte dommeren målet for offside.

Etter 24 minutter var det Saka selv som fikk nettkjenning. Han avsluttet en periode på drøye ti minutter hvor Mikel Artetas gutter nærmest kjørte over sine motstandere.

(©NTB)

Flere nyheter: