Menu
Statsminister Nikol Pasjinian har måttet tåle mye kritikk etter at Armenia måtte avgi det omstridte området Nagorno-Karabakh til Aserbajdsjan. Foto: Tigran Mehrabyan/PAN Photo via AP/NTB

Laber oppslutning om valget i Armenia

Armenerne stemte søndag i valget som statsminister Nikol Pasjinian utlyste i et forsøk på å hele splittelsen i landet etter krigen mot Aserbajdsjan.

Av NTB | 20.06.2021 20:10:02

Krig og konflikter: Landet har vært preget av politisk uro siden krigen i fjor. Pasjinian har mistet mye av sin appell hos velgerne etter det ydmykende nederlaget, som endte med at Armenia måtte oppgi kontrollen over områder i og rundt den omstridte regionen Nagorno-Karabakh.

I valgkampen har det vært tett løp mellom statsministeren og tidligere president Robert Kotsjarjan, og utfallet av valget er vanskelig å forutsi, ifølge valgforskere.

Tidligere i år hevdet Pasjinian å ha avverget et forsøk på militærkupp. Formelt gikk statsministeren av i april, men han har fortsatt som midlertidig regjeringssjef fram mot valget.

Hele 21 partier fordelt på fire politiske blokker deltar i valget, men hovedkonkurrentene anses å være Pasjinians parti og blokken under ledelse av Kotsjarjan. Det var søndag uklart om noen av alternativene vil klare å oppnå 54 prosent av setene i parlamentet, noe som kreves for å kunne danne regjering.

Stemmelokalene stengte klokken 20 lokal tid søndag, og de første offisielle resultatene ventes først sent søndag og tidlig mandag.

Til tross for den politiske uroen i landet, mange armeneres sterke følelse knyttet til krigsnederlaget og tallrike oppfordringer til Pasjinian om å trekke seg, syntes valgdeltakelsen å ha vært relativt lav. Tre timer før valglokalene stengte, hadde bare 38 prosent av de stemmeberettigede avgitt stemme.

(©NTB)

Flere nyheter: