Menu
Santi Mina i aksjon for Valencia i 2018. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

La Liga-stjerne dømt til fire års fengsel – får ikke spille

Celta-spissen Santi Mina (26) er dømt til fire års fengsel for overgrep mot en kvinne i 2017. Samtidig blir han midlertidig utestengt fra klubbens førstelag.

Av NTB | 04.05.2022 16:00:52

Sport: Mina-saken er forsidestoff hos mange spanske medier onsdag. Ifølge lokalavisen Faro de Vigo er Celta-spissen kjent skyldig i seksuelt overgrep, men frikjent for voldtekt ettersom han ikke brukte vold eller trusler.

I samme sak er den tidligere Celta-spilleren David Goldar frikjent fra tiltalen som medskyldig i overgrepet, som skjedde i Almería i juni 2017.

På den tiden spilte Mina for Valencia, mens Goldar var tilknyttet Ponferradina. Offeret har angivelig forklart at hun ble voldtatt av Mina i en bobil, og at Goldar ikke gjorde noe for å stanse overgrepet.

Påtalemyndigheten la ned påstand om åtte års fengsel for Mina, mens kvinnens bistandsadvokat krevde 9,5 års fengsel for ham og 4,5 års fengsel for Goldar.

Mina kommer til å anke dommen, skriver Faro de Vigo. Hans forsvarere hevder at offeret samtykket til samleie og mener at Mina skal frifinnes.

– RC Celta respekterer spillerens rett til å forsvare seg, men er forpliktet til å reagere mot handlinger som undergraver og angriper klubbens verdier, skriver Celta.

Dersom dommen mot Mina blir stående, må han inn i fengsel og sone. I Spania gjelder dette for dommer på mer enn to års fengsel selv om det er førstegangs lovbrudd, ifølge spanske medier.

Mina dømmes videre til å betale offeret 50.000 euro i oppreisning, og han får ikke kontakte henne eller bevege seg innenfor 500 meter fra henne de neste tolv årene.

Fotballprofilen har spilt 33 seriekamper og scoret sju mål for Celta denne sesongen. I en pressemelding opplyser klubben at den midlertidig har utestengt Mina fra førstelagets treninger og kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: