Menu
Kystvakten vil snart ha droner på alle sine fartøy, sier sjef for Kystvakten Oliver Berdal. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Kystvakten har snart droner på alle fartøy

Kystvakten vil snart ha droner på alle sine fartøy. Ifølge sjefen for Kystvakten har de nå over 50 dronepiloter.

Av NTB | 02.11.2022 09:20:59

Politikk: Det har den siste tiden vært flere droneobservasjoner, blant annet langs hele den norske sokkelen og ved kritisk infrastruktur. Det er politiet som har ansvar å gripe inn mot ulovlig droneflyging, men det er Kystvakten rykker ut ved dronehendelser til havs.

Kystvakten ønsker ikke å oppgi hvor mange droner de har, blant annet fordi de er midt i en innfasingsperiode med nye droner, skriver Forsvarets Forum.

– Vi har operert flere ulike droner og har dessuten utfaset bruken av andre typer. Men vi har operert droner i flere år og har over 50 dronepiloter. Vi vil snart ha droner på alle fartøyene våre, sier sjef for Kystvakten, flaggkommandør Oliver Berdal.

Han sier at dersom det dukker opp en uønsket mistenkelig drone, finnes det måter å håndtere den på.

– Vi har et stort fokus på droner både i Nordsjøen og langs kysten. Forsvaret har kapasiteter, men av naturlige årsaker ønsker jeg ikke å gå inn på deteksjonskapasitet, eller våre muligheter for å gjøre noe med uønskede droner, sier Berdal.

(©NTB)

Flere nyheter: