Menu
45 ordførere fra kommuner langs hele kysten har skrevet under et opprop mot de høye fergeprisene som har trådt i kraft fra nyttår. De mener staten må innføre makspris på fergereiser, noe samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) er skeptisk til. På bildet bilfergen MF Årda fra Fjord1, som trafikkerer ruten Solavågen – Festøya i Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Opprør mot høye fergepriser

45 ordførere fra hele landet har skrevet under på et opprop der de ber staten om å innføre makspriser på fergereiser. Prisene har øket blant annet i Rogaland etter nyttår.

Av NTB | 07.01.2020 20:09:52

Økonomi og næringsliv: Fergetakstene har økt kraftig fra nyttår på flere strekninger. Prisøkningene gjelder også i Rogaland og på Vestlandet.

Ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune i Møre og Romsdal sier at prisene nå er blitt så høye at folk må flytte.

– Staten må inn og legge føringer. Det må settes en makspris for hvor mye en kan kreve fra oss som reiser, sier han.

– Å detaljregulere hvordan fylkeskommunen skal regulere sine takstsoner kan ikke jeg gjøre. Når det er fylkeskommunene som har ansvaret, så må de ta det ansvaret. Det er de som gjør prioriteringene, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Mange fylkespolitikere mener imidlertid at de ikke får nok penger fra staten for å drifte fergetilbudet.

Til Skipsrevyen sier statssekretær Allan Ellingsen (Frp) i Samferdselsdepartementet at det er de rødgrønnes prioriteringer som er årsaken til prisene.

(©NTB)

Flere nyheter: