reklame for smiaa
Menu
Ayia Napa er et mye besøkt turistmål på Kypros. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix

Kypros vil friste turister med gratis helsehjelp

Alle som tester positivt for koronaviruset mens de ferierer på Kypros, skal få dekket alle helseutgifter, ifølge myndighetene.

Av NTB | 27.05.2020 18:02:55

Økonomi og næringsliv: Planen som skal lokke turister til øya, ble lagt fram i et brev til reiseoperatører og flyselskaper om tiltakene Kypros tar for å trygge turistsektoren under pandemien.

Brevet ble offentliggjort onsdag og signert av landets utenriks-, samferdsels- og turismeministre.

EU-landet Kypros har knappe 1,2 millioner innbyggere og har registrert 939 tilfeller av koronasmitte og bare 17 dødsfall etter å ha testet 10 prosent av befolkningen.

Middelhavsøya prøver nå å markedsføre seg selv som et trygt feriemål på tross av koronapandemien.

Regjeringen sier den har «forpliktet seg til å ta vare på alle reisende som tester positivt under oppholdet, samt deres familier og nære kontakter». Det innebærer kost, losji og helsehjelp.

– De reisende vil bare måtte bære kostnaden ved reise til flyplassen og flygningen hjem, heter det i brevet.

Myndighetene regner med en nedgang i antall turister på 70 prosent i 2020. Turisme ga inntekter på over 29 milliarder kroner, rundt 15 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, i 2019. Nesten 4 millioner turister besøkte Kypros i fjor.

Kypros planlegger å gjenåpne sine flyplasser 9. juni for besøkende fra Norge og tolv andre land som myndighetene regner som lavrisiko med tanke på koronasmitte.

(©NTB)

Flere nyheter: