Menu
En mann ser på en ødelagt boligblokk i Borodjanka utenfor Kyiv lørdag. Nå er hovedstadsområdet igjen truffet av raketter. Foto: Natatsja Pisarenko / AP / NTB

Kyivs innbyggere våknet til de verste rakettangrepene på flere uker

Russland har igjen skutt raketter mot Kyiv og en av byens forsteder. Både militær og sivil infrastruktur ble truffet, ifølge det ukrainske militæret.

Av NTB | 05.06.2022 09:31:11

Politikk: Rakettangrepene er de verste mot området på flere uker, men det er foreløpig ikke meldt om drepte. En mann skal ha blitt såret.

To distrikter vest for den ukrainske hovedstaden er ifølge ordfører Vitalij Klitsjko truffet, i tillegg til forstaden Brovarij, som i løpet av krigen er blitt truffet av granater gjentatte ganger.

– Det har vært noen eksplosjoner i distriktene Darnytsia og Dnipro. Brannmannskaper driver allerede med slukkearbeid. Mer detaljert informasjon kommer senere, skrev ordfører Vitalij Klitsjko på meldingstjenesten Telegram søndag morgen.

– Det er ingen meldinger om drepte etter rakettangrepet. En såret person er innlagt på sykehus. Nødetatene er fortsatt på stedene, la han til litt senere.

En journalist fra CNN opplyser å ha sett en tykk røyksøyle stige til værs etter en av eksplosjonene, nordøst for hovedstaden.

Eksplosjonene ble hørt ved daggry søndag morgen. Det ble også meldt om rakettangrep rundt havnebyen Odesa tidlig søndag morgen.