Menu
Røyk stiger til værs etter det russiske rakettangrepet mot Kyiv søndag morgen. Foto: Natatsja Pisarenko / AP / NTB

Kyivs innbyggere våknet til de første rakettangrepene på flere uker

For første gang siden slutten av april har Russland skutt raketter mot Kyiv-området, men det er ulike opplysninger om hva som ble truffet.

Av NTB | 05.06.2022 12:46:16

Politikk: Ukrainske myndigheter melder at rakettene traff infrastruktur som tilhører det ukrainske jernbaneverket, mens en russisk talsmann sier at de ødela stridsvogner og andre pansrede kjøretøy som østeuropeiske land har levert til Ukraina.

Det er første gang siden 28. april at Russland avfyrer langdistanseraketter mot Kyiv-området, men det er foreløpig ikke meldt om drepte. En mann skal ha blitt såret.

En 63 år gammel mann sier til nyhetsbyrået AFP at han hørte tre eller fire eksplosjoner.

– Det er ingenting militært der, men de bomber alt, sier han idet han er på vei tilbake til sitt ødelagte hjem.

To distrikter vest for den ukrainske hovedstaden er ifølge ordfører Vitalij Klitsjko truffet, i tillegg til forstaden Brovarij, som i løpet av krigen er blitt bombardert gjentatte ganger.

– Det har vært noen eksplosjoner i distriktene Darnytsia og Dnipro. Brannmannskaper driver allerede med slukkearbeid, skrev han på meldingstjenesten Telegram søndag morgen.

En journalist fra CNN opplyser å ha sett en tykk røyksøyle stige til værs etter en av eksplosjonene, nordøst for hovedstaden.

Det ble også meldt om rakettangrep rundt havnebyen Odesa tidlig søndag morgen.