Menu
Esbjerg-spiller Marit Røsberg Jacobsen var blant dem som gledet seg til den utvidede finalehelgen i mesterligaen kvinner, men nå er resten av turneringen avlyst. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Kvinnenes mesterliga i håndball er avlyst

Kvinnenes mesterliga i håndball for sesongen 2019-20 vil ikke bli fullført. Det har styret i Det europeiske håndballforbundet (EHF) besluttet.

Av NTB | 26.06.2020 12:34:09

Sport: Turneringen ble i vinter avbrutt på grunn av viruspandemien, men EHF hadde planlagt å avvikle en utvidet finalehelg i Budapest 3. til 6. september med kvartfinaler, semifinaler og finale.

– Som følge av fortløpende og grundig analyse av den globale helsesituasjonen, og med vekt på at lagenes og spillernes helse og sikkerhet har høyeste prioritet, har EHF i dag besluttet at finalehelgen er avlyst, heter det i en uttalelse på forbundets nettsted.

– Vi har holdt tett kontakt med Ungarns håndballforbund, som oppdaterte oss om begrensninger på internasjonal reisevirksomhet og tiltak med betydning for store arrangementer. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til utviklingen i Europa, og vi ønsket å fatte en beslutning i god tid for alle de involvertes skyld, sier EHF-president Michael Wiederer.

– Vi har hele tiden sagt at vi vil avvikle kamper bare om det er trygt å gjøre det.

– Vi var rede til å avvikle turneringen, men vi står overfor en ekstraordinær situasjon, og helse og sikkerhet går foran alle andre hensyn, sier hun.

Flere av de kvartfinaleklare lagene har norske spillere, særlig Györ og Esbjerg.

Kvartfinalene var CSM Bucuresti – Györ, Buducnost Podgorica – Esbjerg, Rostov Don – Brest Bretagne og Valcea – Metz.

For mesterligaen menn er det fortsatt meningen å avslutte 2019-20-sesongen med finalehelg i Köln. Det skjer i romjula.

Generalsekretær Gabriella Horvath i Ungarns håndballforbund sier at hun er skuffet.

Beslutningen om å avlyse ble fattet på et videostyremøte fredag. Styret besluttet samtidig at det skal legges ekstra vekt på å promotere kvinnehåndball neste sesong. Den nye mesterligasesongen skal starte som planlagt 12. september. Gruppetrekningen foretas 1. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: