Menu
Esbjerg-spiller Marit Røsberg Jacobsen var blant dem som gledet seg til den utvidede finalehelgen i mesterligaen kvinner, men nå er resten av turneringen avlyst. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Kvinnenes mesterliga i håndball er avlyst: – Et hardt slag

Kvinnenes mesterliga i håndball for sesongen 2019-20 vil ikke bli fullført. Det har styret i Det europeiske håndballforbundet (EHF) besluttet.

Av NTB | 26.06.2020 15:04:42

Sport: Turneringen ble i vinter avbrutt på grunn av viruspandemien, men EHF hadde planlagt å avvikle en utvidet finalehelg i Budapest 3. til 6. september med kvartfinaler, semifinaler og finale.

– Som følge av fortløpende og grundig analyse av den globale helsesituasjonen, og med vekt på at lagenes og spillernes helse og sikkerhet har høyeste prioritet, har EHF i dag besluttet at finalehelgen er avlyst, heter det i en uttalelse på forbundets nettsted.

– Dette var leit. Både økonomisk og sportslig er det et hardt slag for oss. Akkurat nå er det følelsene som snakker, men vi synes det er vilt ergerlig og underlig at de ikke kunne vente til oktober, sier Esbjerg-trener Jesper Jensen til Ritzau. Det danske mesterlaget har fem norske spillere og var kvartfinaleklar i mesterligaen.

– Vi har holdt tett kontakt med Ungarns håndballforbund, som oppdaterte oss om begrensninger på internasjonal reisevirksomhet og tiltak med betydning for store arrangementer. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til utviklingen i Europa, og vi ønsket å fatte en beslutning i god tid for alle de involvertes skyld, sier EHF-president Michael Wiederer.

– Vi har hele tiden sagt at vi vil avvikle kamper bare om det er trygt å gjøre det.

– Vi var rede til å avvikle turneringen, men vi står overfor en ekstraordinær situasjon, og helse og sikkerhet går foran alle andre hensyn, sier hun.

Kvartfinalene var CSM Bucuresti – Györ, Buducnost Podgorica – Esbjerg, Rostov Don – Brest Bretagne og Valcea – Metz.

Beslutningen om å avlyse ble fattet på et videostyremøte fredag. Styret besluttet samtidig at det skal legges ekstra vekt på å promotere kvinnehåndball neste sesong. Den nye mesterligasesongen skal starte som planlagt 12. september. Gruppetrekningen foretas 1. juli.

For mesterligaen menn er det fortsatt meningen å avslutte 2019-20-sesongen med finalehelg i Köln. Det skjer i romjula.

Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg og Vilde Mortensen Ingstad hjalp Esbjerg til kvartfinale. Også tittelforsvarer Györ har hatt hjelp av fem norske spillere på sin vei til kvartfinale: Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset, Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Kari Aalvik Grimsbø.

Generalsekretær Gabriella Horvath i Ungarns håndballforbund sier at hun er skuffet.

(©NTB)

Flere nyheter: