Menu
Ingrid Syrstad Engen er en av flere kvinnelige fotballprofiler som sier fra seg lønn for å hjelpe ofre for koronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kvinnelige fotballprofiler sier fra seg lønn i kampen mot viruset

Flere kvinnelige fotballprofiler, blant dem Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen, sier fra seg lønn for å hjelpe folk som er rammet av koronaviruset.

Av NTB | 19.03.2020 22:16:53

Sport: Wolfsburg-spiller Engen melder om tiltaket på Instagram.

– Med alt som skjer med covid-19 har jeg bedt klubben min om å kutte 10 prosent av lønnen min for å hjelpe folk som virkelig trenger økonomisk støtte i disse dager. Ideen ble utviklet sammen med andre spillere, og vi håper den vil brukes for å hjelpe noen som er påvirket av pandemien, skriver hun.

– Håpet er at flere spillere involverer seg og handler for å gi noe tilbake til samfunnet som støtter oss og heier på oss.

Tiltaket har fått emneknaggen #SocialResponsibility.

Til TV 2 sier Engen at hun har startet dette tiltaket sammen med Caroline Graham Hansen (Barcelona), LSK-spiller Heidi Ellingsen og Vålerenga-duoen Marie Dølvik Markussen og Andrine Tomter.

– Dette er ikke knyttet til klubb. Vi har gått sammen og meldt det inn til klubbene våre, og så håper jeg flere melder seg på, sier hun til kanalen.

Både Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen har vært i karantene i Oslo etter at de kom hjem fra Algarve Cup. Alt spill er stoppet både i tysk og spansk fotball.

Det skulle vært seriestart i Toppserien kommende helg, men det er utsatt minst til mai. Vålerenga-spillerne ble denne uka permittert.

(©NTB)

Flere nyheter: