Menu
Norges kvinnelandslag har stø kurs mot VM-sluttspill. En overbevisende høstsesong har sørget for det. Foto: Hakob Berberyan, AP / NTB

Kvinnelandslaget slo Armenia 10-0 – overvintrer på topp med VM i sikte

Årets siste kamp for kvinnelandslaget i fotball strakk seg over et månedsskifte, men med 10-0-seier over Armenia er Norge på tabelltopp og trolig for å bli.

Av NTB | 01.12.2021 08:30:44

Sport: Etter å ha scoret ni ganger den siste dagen i november måtte de norske dra på leting etter en ny hotellovernatting i stedet for å sette seg på charterflyet hjem. Årsaken var at tåken senket seg over Jerevan og fikk dommeren til å avbryte kampen 20 minutter før slutt.

På første dag i desember sto de grytidlig opp og fullførte verket med en scoring til da kaptein Ingrid Syrstad Engen satte 10-0 fra straffemerket.

Straffen kom etter at Engen selv var blitt felt. De siste drøye minuttene var stort sett spill mot ett mål, men flere mål ble det ikke.

I tirsdagens første del av oppgjøret scoret Elisabeth Terland og Lisa-Marie Utland to mål hver. Frida Maanum, Guro Reiten, Anja Sønstevold, Guro Bergsvand og Celin Bizet Ildhusøy scoret ett mål hver seg.

Høsten ga 16 poeng av 18 mulige og 34-0 i målforskjell. Norge har tre poengs luke til Belgia og 4-0 fra hjemmekampen i innbyrdes oppgjør. Dersom Norge vinner sine tre gjenværende hjemmekamper (mot Kosovo, Polen og Albania), kan laget tape med inntil tre mål i Belgia i september og likevel være VM-klar som gruppevinner.

Å vinne hjemmekamper gjør Norges kvinnelandslag bedre enn de fleste. Norge har spilt 34 VM-kvalifiseringskamper på hjemmebane og vunnet 33 av dem. Det ene tapet kom i en kamp da laget allerede var VM-klar. Opprettholdes statistikken, er Norge på vei til sitt niende VM-sluttspill av like mange mulige.

Mens Norges landslag for menn er inne i en sluttspilltørke som har vart i 21 år, er kvinnene i ferd med å kvalifisere seg til sitt 21. EM- eller VM-sluttspill på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: