Menu
Martin Sjögren under trening i Brighton-forstaden Lancing dagen før EM-åpningskampen mot Nord-Irland i Southampton. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kvinnelandslaget droppet tur til stadion i Southampton: – Ikke så viktig

Norges kvinnelandslag valgte bort turen til St. Mary’s i Southampton for å kjenne på banen der de torsdag møter Nord-Irland i første kamp i EM-sluttspillet.

Av NTB | 07.07.2022 06:46:13

Medisin og helse: – De fleste foretrakk å droppe det. Vi hadde sen trening i Brighton, en lang reise hit og sen middag. De som ville hit ble med, men det var ikke mange. Resten kommer i morgen, sa Martin Sjögren under Uefa-pressekonferansen på stadion onsdag kveld.

– De fleste i troppen er vant til å spille på store arenaer, og da blir det ikke så viktig å besøke stadion. Tidligere ville det vært viktigere.

Slik Sjögren også gjorde i VM for tre år siden, valgte han bort treningen på kamparenaen som lagene er berettiget til. For å slippe den strengt håndhevede tidsgrensen på en time gjorde han unna siste trening på Premier League-laget Brightons anlegg før reisen vestover.

Til pressekonferansen hadde han med seg lagkaptein Maren Mjelde og Anja Sønsteby.

– Noen liker å være på stadion dagen før kamp, noen føler de ikke trenger det. For meg spiller det ingen rolle, sa Mjelde.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det betyr mye for meg å sitte her i dag. Jeg har ofte tvilt på at det ville skje, men 15 måneder med veldig hardt arbeid ligger bak når jeg spiller i morgen, sa hun.

– Det er godt å se henne tilbake med sin defensive autoritet og som leder. Det er godt å ha henne som kaptein, sa Sønstevold, som selv har blitt kvitt en skade som kunne truet hennes EM-deltakelse.

– Vi har sett alle kampene, og det er inspirerende for oss. De fikk et tøff start med klart tap for England, men kom tilbake og har slått Tyskland, Sverige og Frankrike, sa Sønstevold.

– Jeg spilte selv EM-finale for J19 (0-1 mot Italia i 2008) og håper at de gjør det bedre. Det er hyggelig å se at de har spilt så bra. Det er et sterkt lag, sa Mjelde.

Hun er tilbake etter den alvorlige skaden som satte henne utenfor i lang tid og truet med å koste henne EM.

Før kvinnelandslaget har sparket en ball i sitt EM i England, har J19-jentene allerede spilt seg fram til EM-finale i Tsjekkia. Det gleder landslagsstjernene.

(©NTB)