reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den siktede kvinne satt lørdag kveld i avhør på politihuset i Haugesund. Det blir gjennomført nye avhør søndag eller mandag, ifølge hennes forsvarer. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB

Kvinne siktet for drapsforsøk på Bømlo – nekter straffskyld

Kvinnen i 60-årene som er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 70-årene ble fraktet til Haukeland sykehus med stikkskader, nekter straffskyld.

Av NTB | 06.02.2022 00:20:46

medisin og helse: Hendelsen skjedde på Bremnes i Bømlo kommune i Vestland, og politiet sperret lørdag av boligen der knivstikkingen formentlig skjedde, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

– Det er tatt beslag i en kniv, som vil bli undersøkt nærmere. Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt beslag i saken utover dette. Politiet er ikke kjent med at det var vitner til selve handlingen, men vi har snakket med personer som har status som vitner, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Kvinnen er siktet for drapsforsøk og ble lørdag kveld avhørt ved politihuset i Haugesund.

– Hun erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, sier kvinnens forsvarer Erik Lea til Bergens Tidende.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i hva hun har forklart, sier han og legger til at det blir gjennomført nye avhør søndag eller mandag.

Ifølge politiet har ikke de to involverte en familiær relasjon.

– Det er for tidlig å si noe om hvilken relasjon de to har hatt, men politiet vet at de kjente hverandre, sa politiadvokat Soma lørdag kveld.

Kvinnens forsvarer sier til NRK at mannen og kvinnen tidligere har hatt et forhold, men det er avsluttet.

– Vedkommende har fått stikkskader og er som følge av det alvorlig skadd. Politiet har ingen ytterligere opplysninger om skadeomfanget, sier Soma.

Politiet sier det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og kan ikke spekulere i foranledning eller motiv, sier Soma og legger til at politiet er interessert i tips i saken.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.39 lørdag. Alle nødetatene rykket til stedet, og politiet pågrep kvinnen like etter klokken 15. Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Lea sier at hans klient er preget, men at hun har forklart seg greit om hendelsen i avhøret, som varte i om lag én time.

Den skadde mannen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus.

Flere nyheter: