Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Kvinne siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Tysvær

En kvinne i 40-årene er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble funnet knivstukket i Tysvær. Det er ifølge politiet en relasjon mellom de to.

Av NTB | 17.09.2022 11:50:41

Kriminalitet og rettsvesen: I en pressemelding opplyser politiet at det var kvinnen som selv kontaktet politiet og sa at hun hadde knivstukket fornærmede.

Hun er nå i politiets varetekt og vil etter planen bli avhørt i løpet av ettermiddagen. Politiet ønsker også å få til et avhør av mannen så fort som mulig.

– Han var bevissthet da han ble overtatt av helse. Vi har foreløpig ikke nye opplysninger om hans tilstand, sier politiadvokat Cathrine Monsen til NTB klokka 16.

– Siktede og fornærmede har en relasjon, men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på dette nå. Det er for tidlig å si noe om foranledning, hendelsesforløp og motiv, sier Monsen.

Kvinnen har fått oppnevnt forsvarer, men ikke mannen, opplyser politiadvokaten. Det skal ha vært flere personer til stede, men det er foreløpig uklart hvor mye vitnene har sett av hendelsen.

– Flere vitner er allerede avhørt, og dette arbeidet vil fortsette. Av hensyn til etterforskning ønsker vi ikke å si noe om hva vitner har sagt til politiet, sier Monsen.

Da politiet kom til stedet ble kvinnen pågrepet uten dramatikk. Fornærmede, en mann i 50-årene, ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Stavanger.

Hun sier politiet nå holder på med kriminalteknisk åstedsundersøkelse, og at det videre utover lørdagen vil være fokus på avhør av vitner, i tillegg til siktede. Hun ønsker ikke å si noe om det er gjort beslag av våpen.

Det var like etter klokken 10 lørdag politiet fikk melding fra en kvinne i 40-årene om at hun hadde knivstukket en mann i Aksdal i Tysvær kommune.

Flere nyheter: