Menu
Brannen ble meldt klokka 1.49 natt til tirsdag. Huset kunne ikke reddes. Foto: Jan Petter Jørgensen / NTB scanpix

Kvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms

En kvinne i 20-årene er pågrepet, mistenkt for å ha tent på et bolighus i Sørkjosen i Nordreisa i Nord-Troms natt til tirsdag.

Av NTB | 25.02.2020 10:17:21

Ulykker og naturkatastrofer: Huset ble totalskadd i brannen, som ble meldt klokken 1.49 natt til tirsdag. Kvinnen ble pågrepet av politiet på stedet etter kort tid.

– Alle har kommet fra hendelsen uten fysiske skader, men det er klart det er dramatisk når noen bryter seg inn i huset ditt og tenner på midt på natten, sier regionlensmann Ole Johan Skogmo i Nord-Troms til NTB.

Ifølge NRK måtte beboerne i huset, en kvinne og et barn, hoppe ut av et vindu.

Et kvarter før brannen ble meldt fikk politiet melding om en kvinne som gikk rundt i boligområdet i Sørkjosen med en øks, og de rykket ut med en patrulje. Få minutter senere fikk politiet melding om innbrudd i en bolig i samme område. Deretter brøt det ut brann i boligen.

– Kvinnen ble pågrepet kort tid etter uten dramatikk, forteller regionlensmannen.

Brannvesenet måtte gi opp å redde huset og valgte å foreta en kontrollert nedbrenning.

Nordreisa kommune har satt krisestab etter hendelsen. Et psykososialt kriseteam har tilbudt de berørte hjelp. Ifølge kommunen er det ikke registrert personskader.

Ifølge kommunen er den siktede kvinnen bosatt et i kommunalt botiltak i området.

Det ble tirsdag holdt et informasjonsmøte for beboerne i området i Halti kultursal på Storslett. Både ordføreren og regionlensmannen var til stede.

Skogmo sier at det ikke er noen relasjon mellom den siktede kvinnen og de to som bodde i huset.

I tillegg ble to nabohus med i alt fire personer evakuert på grunn av røykutviklingen. Disse kunne flytte tilbake ved 6-tiden tirsdag morgen.

Til Framtid i Nord opplyser ordfører Hilde Anita Nyvoll (Ap) at kvinnen klarte å ta seg ut av et vindu i andre etasje i den kommunale boligen fordi vinduet ikke var godt nok sikret etter renovering.

(©NTB)

Flere nyheter: