Menu
Tre barn og en voksen kvinne ble mandag kveld hentet opp av sjøen ved den sørlige delen av Tromsøya. Det ble gitt livreddende førstehjelp og de er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kvinne og tre barn hentet livløse opp fra sjøen i Tromsø

Politiet fant en barnevogn og støvler i vannkanten like ved der tre barn og en kvinne ble hentet livløse opp av sjøen i Tromsø. Tilstanden deres er ukjent.

Av NTB | 02.12.2019 22:00:30

Ulykker og naturkatastrofer: – Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet kjenner ikke nasjonalitet eller identitet til de fire personene, men har en teori om hvem de er, og sier at det er snakk om relativt små barn.

– Det er en kvinne og tre barn, men om relasjonen er mor og barn kan vi ikke bekrefte, sier politistasjonssjefen.

De får mandag kveld fortsatt livreddende førstehjelp på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Sykehuset har varslet en oppdatering om tilstanden til deres i 21.30-tiden.

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding om at noe hadde skjedd, og rykket ut til området Fagereng i Tromsø.

Hun forteller også at det er gjort funn av støvler i vannkanten. Politiet vet ikke hvor lenge de fire personene har ligget i vannet.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

En kvinne som Nordlys har snakket med, opplyser at hun observerte den forlatte barnevognen, som politiet har knyttet til hendelsen, på stedet ved 16.30-tiden.

– Jeg kom syklende langs Kvaløyvegen, og tenkte at jeg aldri sett at noen har forlatt en vogn slik, men jeg tenkte at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var i alle fall tom. Det var i alle fall rart at den sto der, sier hun.

Mandag kveld undersøkelte kriminalteknikere fra politiet stedet.

– Dette er bare trist. Vi har satt krisestab og venter på ytterligere informasjon, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til NTB.

– Vi forbereder morgendagen med tanke på skole og barnehage. Vi er nødt å være forberedt, sier han videre.

Politiet har sent mandag kveld ikke opplyst om alderen til de tre barna som er involvert i hendelsen.

Tilstanden deres er ukjent, men politiet har opplyst at det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og at de fire personene var livløse da de ble hentet opp av sjøen.

– Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten som gjorde at politiet måtte undersøke, og det ble da hentet fire personer opp, sier Hermandsen.

Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning av hendelsen. Politiet er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag.

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, bekrefter konstituert kommunikasjonssjef Eirik Linaker Berglund i kommunen overfor NTB. Kommunens psykososiale team er også satt i beredskap.

Flere nyheter: