reklame for Sheiken Bowling
Menu
En død kvinne ble funnet ved Osavatnet ved Gullfjellsveien. Senere ble det og funnet en død mann på samme sted. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kvinne og mann funnet døde i Bergen

En kvinne og en mann ble mandag funnet døde ved Osavatnet i Bergen. De ble funnet sammen med blodige gjenstander, og politiet har startet drapsetterforskning.

Av NTB | 13.01.2020 18:54:43

Kriminalitet og rettsvesen: Like over klokka 12 ble politiet kontaktet av turgåere som fant diverse gjenstander i terrenget ved Gullfjellsveien som går forbi Osavatnet. Da den første patruljen kom fram tre kvarter senere, fant de den døde kvinnen. Mannen ble funnet død nær tre timere senere.

– Vi mener å vite hvem de to døde er. Det skal dreie seg om en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene. Begge er norske statsborgere, men formell identifikasjon foreligger foreløpig ikke. De to avdøde er kjent for politiet, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse i Bergen mandag kveld.

Ingen personer er så langt pågrepet i saken.

– Vi undersøker nå flere åsteder og gjør flere undersøkelser. Vi snakker med naboer og omgangskretsen deres. Vi har fått inn flere tips av interesse, sa politiadvokaten.

Hun og politiinspektør Tore Salvesen kunne opplyse at politiet har flere hypoteser enn drap, men at en av dem er at begge er drept.

– Om noen har konkrete opplysninger i saken eller har vært i området denne dagen eller dagen før, så må de ta kontakt med politiet, sa Salvesen.

– Kripos er inne i saken, først og fremst for å lede etterforskningen sammen med Vest politidistrikt og for å bidra taktisk med blant annet avhør, sa Salvesen.

Politiets kriminalteknikere fikk bistand fra Bergen brannvesen for å søke i det tilliggende vannet med båt, dykkere og en drone.

– Det siste for å få en oversikt over området, sa vaktkommandør Jan Ove Haga ved 110-sentralen Vest til Bergens Tidende fredag ettermiddag.

Politiet håper å få foretatt en foreløpig obduksjon av de døde på Gades Institutt mandag kveld. Først etter det vil de ha en formell identifikasjon.

Området ble sperret av mandag, og utover kvelden arbeidet kriminalteknikere ved funnstedet med lysutstyr. De to ble funnet i et populært turområde.

Flere nyheter: