Menu
Politiet holder pressekonferanse etter at en kvinne ble kritisk skadd i et angrep i Haugesund. En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk. På bildet fra venstre politiadvokat Sveinung Andersen og politioverbetjent Laila Stølen. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix

Kvinne kritisk skadd i angrep i Haugesund – mann i 40-årene siktet for drapsforsøk

En kvinne behandles for kritiske skader etter å ha blitt angrepet i forbindelse med et innbrudd i Haugesund. En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk.

Av NTB | 19.02.2019 21:32:47

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet opplyser at den siktede mannen er norsk statsborger og en kjenning av politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 16.30 tirsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding om en mann som gikk rundt på Vår Frelsers Gravlund med øks. Denne mannen ble pågrepet av væpnet politi. På åstedet fant vi også en dame som var skadd. Hun ble tatt hånd om og kjørt til sykehus umiddelbart, sier innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i politiet til Haugesunds Avis.

– Vi har kontroll på en øks som ble funnet på åstedet, og tror den kan ha sammenheng med drapsforsøket, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Politiet vet ikkeom den mistenkte og fornærmede hadde en relasjon.

– Dette vil være et sentralt punkt i den videre etterforskningen som nå er helt i startfasen, sier Andersen.

Kvinnen er identifisert, men alle pårørende er enda ikke varslet. Den siktede er i varetekt hos politiet og vil trolig bli avhørt onsdag.

– Kvinnen er kritisk skadd. Det kan fremstå som at kvinnen ble angrepet med en øks av mannen, men det er for tidlig å si i etterforskningsfasen. Kvinnen har stikkskader, sier Dahle til avisen.

Det er foreløpig ukjent for politiet om det er noen relasjoner mellom mannen og kvinnen, og det kan se ut til at kvinnen var et tilfeldig offer.

– Vi kan bekrefte at fornærmede er en kvinne, men vi ønsker ikke si noe mer om hennes identitet på nåværende tidspunkt, uttaler politiadvokat Andersen i en pressemelding.

Det var flere vitner til hendelsen på gravlunden og politiet er i gang med avhør. Saken etterforskes også både taktisk og teknisk. Det er iverksatt åstedsundersøkelse på gravlunden, og området er sperret av.

Politiet opplyser at det er funnet en gjenstand som er interessant i forbindelse med hendelsen.

Til VG opplyser politiadvokat Anne Mette Dahle at kvinnen er hardt skadd.

(©NTB)

Flere nyheter: