Menu
Kriminalteknikere gjordeundersøkelser i en bygård i Trondheim sentrum som anses som et mulig åsted. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Kvinne kan bli siktet for drapsforsøk i Trondheim

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot en kvinne i Trondheim til drapsforsøk. Hun er siktet etter at en mann ble funnet skadd på en buss på Ranheim lørdag.

Av NTB | 15.08.2022 21:20:48

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen i 20-årene er foreløpig siktet for grov kroppsskade og ble mandag varetektsfengslet i fire uker, skriver Nidaros.

Den siktede ble pågrepet søndag kveld. Hun hadde da vært etterlyst av politiet i ett døgn, etter at mannen i 20-årene ble funnet blodig og med et stort kutt i halsen på bussen lørdag morgen.

Han ble raskt ivaretatt av helsepersonell og ble operert ved St. Olav hospital samme dag. Mannen skal ikke ha hatt livstruende skader, ifølge politiet.

Lørdag ettermiddag var flere kriminalteknikere på plass ved en bygård på Møllenberg i Trondheim. Politiet bekreftet senere at de undersøkte blodspor.

– Det vil nok bli en utvidelse i saken i og med at det har skjedd mulige forhold før denne hendelsen her, som vi har snakket om i tingretten i dag. Vi vurderer nå å endre siktelsen til drapsforsøk, sier aktor, politiadvokat Anne Haave.

Kvinnen nekter straffskyld, ifølge forsvarer Siv Aida Rui. Retten tok aktors begjæring til følge om fire ukers varetektsfengsling, med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon.

Politiet forsøker nå å finne ut om den siktede handlet alene eller ikke.

– Vi ønsker ikke å si om det er noe som tyder på at flere er involvert, sier Haave.

Det er gjort flere beslag både på det mulige åstedet og i kvinnens hjem.

(©NTB)

Flere nyheter: