Menu
Mannen ble funnet død i en leiligheten i sentrum av Halden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kvinne innrømmer å ha drept broren i Halden

En kvinne i 40-årene erkjenner straffskyld for drap på broren i Halden sentrum. De to bodde sammen i en leilighet.

Av NTB | 04.05.2021 17:09:49

Kriminalitet og rettsvesen: Øst politidistrikt bekrefter at den siktede og den avdøde er bror og søster. Mannen, også han i 40-årene, ble drept inne i leiligheten i Halden sentrum. Politiet mener han ble drept med en kniv.

Påtaleansvarlig Anders Svarholt sier til NTB at leiligheten er søskenparets felles bolig.

Kvinnen ble avhørt i tre timer tirsdag og beskrives som samarbeidsvillig. I avhøret kom hun inn på hva hun mener utløste handlingen.

– Hun har gitt en grei og tilfredsstillende forklaring, der hun har forklart seg noe om foranledningen, forteller Svarholt.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om forklaringen og eventuelt motiv siden det gjenstår flere vitneavhør.

Med på avhøret av den siktede kvinnen var også en sakkyndig, som skal utarbeide en rapport for å avgjøre om det blir en full judisiell observasjon. Dette skjer på grunn av alvoret i saken, ifølge politiet.

– Det er ingenting på det nåværende tidspunkt som tilsier at det er snakk om utilregnelighet, sier den påtaleansvarlige.

Ifølge VG skjedde hendelsen under et bursdagsselskap. Svarholt opplyser til avisa at det var et selskap på stedet, men kan ikke bekrefte at det dreide seg om en fødselsdagsfeiring.

Politiet ber om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud – men ikke isolasjon.

– Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør, sier kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch til Dagbladet.

Naboer i området rundt boligen der drapet skjedde, sier til Halden Arbeiderblad at det var bråk og rop om hjelp mandag kveld.

– Det var tre desperate rop om hjelp, og det var helt tydelig at noe alvorlig var i ferd med å skje. Det hørtes ut som det sto om liv og død, sier Natasha Hammerø.

Til NTB opplyser påtaleansvarlig Anders Svarholt at verken siktede eller avdøde har hatt noe særlig kontakt med politiet tidligere.

De pårørende har blitt varslet. Politiet opplyser at et tredje familiemedlem var til stede i leiligheten under hendelsen. Denne personen har status som vitne.

Den siktede kvinnen har samtykket til varetekt. Fengslingsbegjæringen vil bli behandlet onsdag som kontorforretning, altså uten at partene er til stede i retten.

Politiet ble varslet av AMK i 22-tiden mandag kveld etter at en person ble alvorlig skadd i en leilighet i et borettslag i Halden sentrum. Det ble iverksatt livreddende tiltak, men klokken 23 ble offeret erklært død på stedet.

Flere nyheter: