reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tekniker fra politiet ved stedet der en person ble funnet død etter en voldshendelse i Namsos. En kvinne er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Foto: Kjetil Langeng / NTB

Kvinne i 30-årene siktet etter at samboeren ble funnet død

En kvinne i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at hennes samboer ble funnet død i Namsos torsdag kveld.

Av NTB | 23.12.2022 12:44:54

Kriminalitet og rettsvesen: Politiadvokat Åsta Elden bekrefter overfor NTB at den siktede er en kvinne i 30-årene, og at det er hennes mannlige samboer som er funnet død. Begge er fra Ukraina.

Kvinnen er nå siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men det kan bli aktuelt å oppjustere siktelsen til drap.

– Bakgrunnen for den nåværende siktelsen er de opplysningene vi sitter på per nå, men det kan dreie seg om en drapssak, og det er en del av det etterforskningen skal avklare, sier Elden.

Hun bekrefter at det er gjort beslag på adressen, men vil ikke bekrefte om det er brukt våpen i forbindelse med voldsepisoden.

– Det er tatt beslag i gjenstander, og vi undersøker disse nærmere. Det er for tidlig å si om det er brukt gjenstander i forbindelse med hendelsen, sier politiadvokaten.

Kvinnen framstilles for fengsling klokken 10 lørdag formiddag.

Elden sier politiet også prioriterer å ta hånd om de to barna som var i boligen da voldshendelsen skjedde.

– Disse er ivaretatt av barnevernet, men skal også avhøres i tilrettelagt avhør, sier politiadvokaten.

Hun sier politiet også forsøker å varsle og ivareta andre pårørende, men at dette er utfordrende grunnet situasjonen i Ukraina.

– Det er også en utfordring å få varslet far til disse barna. Det er ikke avdøde som var far til disse barna, sier politiadvokaten.

Kvinnens forsvarer Rolf Christensen sa tidligere fredag til VG at klienten er preget av hendelsen.

– Hun ble pågrepet i natt og er selvfølgelig preget av det hele. Sterkt preget, sa han.

Han la til at klienten ennå ikke har tatt stilling til straffskyld.

– Hun forklarer seg om faktum nå, men har ikke tatt stilling til straffskyld, sa forsvareren fredag formiddag.

Politiadvokat Elden opplyser til samme avis at siktede også skal stilles for rettspsykiatrisk vurdering av sakkyndige med tanke på hennes psykiske helsetilstand.

Politiet mottok melding om voldshendelsen litt over klokken 23 torsdag.

Kvinnen ble avhørt av politiet på Namsos politistasjon fredag formiddag. Elden vil ikke gå i detalj om hva hun har forklart, og kjenner ikke til hvordan kvinnen stiller seg til siktelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: