Menu
En kvinne i midten av 30-årene ble funnet død på Manglerud i Oslo mandag. Én mann er pågrepet og siktet for drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kvinne i 30-årene funnet drept på Manglerud – ektemann siktet

En mann i slutten av 30-årene er siktet etter at hans jevngamle ektefelle ble funnet drept i en leilighet på Manglerud i Oslo mandag formiddag.

Av NTB | 21.03.2022 17:04:40

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk vite om dødsfallet da kvinnens ektemann like før klokka 12 om formiddagen møtte opp på Manglerud politistasjon like ved, opplyser politioverbetjent Ingebjørg Hansen til Dagbladet mandag kveld.

Hansen forteller til NTB at mannen ble pågrepet uten noen form for dramatikk

– En mann er pågrepet og siktet i saken. Han meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død. Mannen er norsk statsborger. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene, skriver politiet i en pressemelding om drapet mandag ettermiddag.

Politiet kan ikke si noe om drapshandlingen eller hva som kan ha vært motivet. Paret hadde barn sammen, som mandag var blitt ivaretatt. Også øvrig familie var blitt varslet av politiet.

Kriminaltekniske etterforskere fra politiet jobbet på åstedet lenge utover ettermiddagen mandag, mens den siktede mannen måtte gjennom en omfattende sporsikringsprosess. Det ble også foretatt rundspørringer i nabolaget.

Politiet ville ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen eller kommentere noe rundt selve drapshandlingen.

–Jeg har pratet med ham. Det blir ikke avhør. Han er ikke i form til det. Det blir nok ikke avhør tirsdag formiddag heller, men jeg antar at han vil bli framstilt for fengsling. Vi har ikke avklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om varetekt, sier Sigmond til NTB i 20-tiden mandag kveld.

Hun sier klienten ikke har tatt stilling til politiets siktelse.

Ifølge politioverbetjent Ingebjørg Hansen var ikke politiet kjent med paret på noen vis, men den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet.

– Noe av det vi vil forsøke å finne ut av, er hvordan det har vært i ekteskapet mellom disse to, sier Hansen.

– Mannen er siktet for drap på kona si. Motiv og foranledning er en del av etterforskningen og er noe vi ønsker å avdekke, sier Hansen til NTB.

Advokat Aase Karine Sigmond ble mandag ettermiddag oppnevnt som den siktedes forsvarer. Politiet hadde allerede kort etter pågripelsen gitt uttrykk for at de ønsket å avhøre en siktede mandag kveld. Det ble ikke gjennomført, ifølge advokaten.

Det var mandag kveld ikke avklart når den siktede skulle framstilles for fengsling.

Flere nyheter: