Menu
En kvinne i 30-årene døde av hjerneblødning ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen til AstraZeneca. Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen sier Legemiddelverket ser alvorlig på hendelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Døde i etterkant av vaksinering med AstraZeneca

En kvinne i 30-årene døde etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

Av NTB | 12.03.2021 12:39:26

Medisin og helse: Vaksinering med vaksinen er satt på vent i Norge og en rekke andre land etter at en vaksinert person døde som følge av blodpropp i Danmark.

10. mars var det rapportert om 30 tilfeller av blodpropp blant 5 millioner mennesker som har blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen i EU og EØS.

Kvinnen døde av hjerneblødning, og det har ikke blitt konkludert med at det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

– Foreløpig vet vi ikke om det har noen sammenheng med vaksinasjonen, men på grunn av det tragiske utfallet og personens unge alder tar vi selvfølgelig dette veldig alvorlig, legger han til.

Han opplyser at Legemiddelverket nå venter på flere opplysninger fra helsepersonell og sykehuset som har behandlet kvinnen, og at de ut fra de ventede opplysningene vil forsøke å vurdere om dødsfallet har sammenheng med vaksinasjonen eller ei.

– Vi er ikke kjent med at hun hadde noen underliggende sykdommer, sier han.

– Foreløpig tror vi ikke at dette vil ha noen betydning for bruken av AstraZeneca-vaksinene. Men nå har vi en pause i Norge som gir oss tid til å gå gjennom denne saken og andre saker på en grundig måte før FHI tar stilling til videre vaksinasjon, forklarer han.

– Det er en alvorlig hendelse, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til NTB.

Kvinnen, som jobbet i helsetjenesten, døde 6. mars, ifølge kommuneoverlege Tor Halvor Tuveng-Bjørnstad. Han sier at kommunen «rent rutinemessig» setter dødsfallet i sammenheng med vaksineringen fordi den fant sted ti dager før dødsfallet.

Madsen sier at det nå gjøres undersøkelser for å finne ut om det er meldt om tilsvarende tilfeller i andre land.

(©NTB)

Flere nyheter: