Menu
Politiet har startet drapsetterforskning og pågrepet en mann i 40-årene, etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Foto: Heiko Junge / NTB

Kvinne funnet død i Lier – mann siktet for drap

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Politiet etterforsker dødsfallet som et drap.

Av NTB | 08.01.2022 14:33:24

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen ble funnet død natt til lørdag. Mannen i 40-årene er siktet for drap, og har avgitt en innledende forklaring.

Han har fått oppnevnt Andrea Wisløff som forsvarer.

– Det er gjennomført avhør av siktede i kveld. Han har forklart seg detaljert om hendelsen og han ønsker å samarbeide med politiet, forteller Wisløff til NTB lørdag kveld.

– Avhøret fortsetter til uken og han har foreløpig ikke blitt spurt om eller tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Wisløff.

Til Drammens Tidende i 16.30 tiden sa Wisløff at det blir et spørsmål om hvorvidt det foreligger drapsforsett i saken.

Wisløff ville foreløpig ikke si noe nærmere om hva som har skjedd. Hun sa da at hun bare så vidt truffet den siktede, og hadde ennå ikke fått dokumenter i saken.

Også til Drammens Tidende sa politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt at mannen har knyttet seg til hendelsen, og at den innledende forklaringen hans samsvarer med det politiet har funnet ut på åstedet.

Politiet fortalte at det var mannen selv som tok kontakt med dem.

– Vi har ikke avklart dødsårsak, men siktede har gitt en innledende forklaring som tilsier at saken skal etterforskes som drap, sa Kostveit til NTB.

Politiet opplyste til NRK er det er ingenting som tyder på at det har vært rusmidler i bildet, ei heller at det skal være andre personer involvert.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.01 natt til lørdag.

Wisløff legger til at mannen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Lørdag formiddag var mannen såpass preget av det som hadde skjedd at avhøret ble utsatt til kvelden, ifølge Wisløff.

Han la til at ingen av de involverte er kjenninger av politiet. De kan foreløpig ikke si noe om en eventuell relasjon mellom de to. Avdøde er i 60-årene.

Flere nyheter: