reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet har startet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld. Foto: Gunn-Bente Stølen / Grenda / NTB

Kvinne funnet død i Kvinnherad

En kvinne ble torsdag kveld funnet død utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. Politiet tror hun ble drept og har gitt en mann status som siktet i saken.

Av NTB | 23.04.2021 00:19:14

Kriminalitet og rettsvesen: – Siktede ble i natt fraktet til Bergen sentrum politistasjon. Han vil få oppnevnt forsvarer fredag morgen, opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt i en pressemelding sendt ut rett før klokken 4 natt til fredag.

Politiet fikk melding om funnet av den døde kvinnen klokken 20.40 torsdag kveld. Foreløpige funn taler for at hun ble drept, ifølge politiet.

Mannen som nå er siktet, ble pågrepet i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet.

Åstedet er avsperret og kriminalteknikere vil ankomme Varaldsøy fredag formiddag. Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å ha rett identitet på den avdøde kvinnen. Kvinnens pårørende er varslet.

Mjelde sier tidlig fredag morgen til NTB at de ikke vil gå ut med flere opplysninger i saken.

– Dette er det vi ønsker å si nå. Politiet vil gi mer informasjon i saken klokken 10 fredag, sier hun.

Varaldsøy ligger i Hardangerfjorden og er en del av Kvinnherad kommune i Sunnhordland, drøyt to timers kjøretur sørøstover fra Bergen. Øya hadde i 204 innbyggere i 2019, ifølge Store norske leksikon.

– Jeg var på Varaldsøy store deler av natten og fulgte arbeidet der ute tett. Det har vært et hektisk siste døgn, sier Myrvold.

Fredag morgen er han på vei tilbake til fastlandet.

Han sier at kommunens brannvesen ble engasjert tidlig gjennom AMK-sentralen på et såkalt first responder-oppdrag.

– De var først på stedet av nødetatene og har gjort en formidabel jobb. Min jobb har gått ut på å legge til rette for å få tak i forsterkninger, sier Myrvold.

– Det er et åpent møtested der det skal være lav terskel for å komme for alle som ønsker å prate eller har spørsmål. Erfaringsmessig er det viktig å kunne prate sammen når slike hendelser skjer, sier ordfører Myrvold.

Han beskriver Varaldsøy som et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle, både på godt og vondt.

– Det er en alvorlig hendelse i et lite lokalsamfunn som setter preg på en ellers rolig hverdag, sier Myrvold.

– Vi er ennå tidlig i etterforskningsfasen, og ber om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer om hendelsen per nå, sier operasjonsleder Mjelde.

Ordfører i Kvinnherad, Hans Inge Myrvold (Sp), sier til NTB fredag morgen at han ble varslet om hendelsen torsdag kveld. Like før midnatt torsdag reiste han til Varaldsøy sammen med kommunens kriseteam.

Kommunen åpner klokken 10 et møtested på ungdomshuset på Varaldsøy slik at folk som har behov for å snakke kan komme.

Flere nyheter: