Menu
Brannen ble meldt klokka 1.49 natt til tirsdag. Huset kunne ikke reddes. Foto: Jan Petter Jørgensen / NTB scanpix

Kvinne fremstilles for fengsling, siktet for boligbrann i Nord-Troms

Kvinnen som er siktet for å ha tent på et hus i Sørkjosen i Nord-Troms, vil bli fremstilt for fengsling onsdag. Hun er tidligere dømt i en lignende sak.

Av NTB | 25.02.2020 20:16:09

Ulykker og naturkatastrofer: Huset ble totalskadd i brannen natt til tirsdag. Kvinnen ble pågrepet av politiet på stedet etter kort tid.

– Alle har kommet fra hendelsen uten fysiske skader, men det er klart det er dramatisk når noen bryter seg inn i huset ditt og tenner på midt på natten, sier regionlensmann Ole Johan Skogmo i Nord-Troms til NTB.

Ifølge NRK måtte beboerne i huset, en kvinne og et barn, hoppe ut av et vindu.

Den siktede kvinnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag klokken 10 i Nord-Troms tingrett, opplyser Skogmo, som også bekrefter at hun har vært dømt for lignende forhold tidligere.

Advokat Andreas Berg Fevang, kvinnens forsvarer, har ingen annen kommentar enn at hun skal ivaretas på best mulig måte.

Ordfører i Nordreisa Hilde Anita Nyvoll (Ap) sier til Nordlys at de legger seg flate etter at kvinnen i 20-årene klarte å rømme.

– Det har skjedd en svikt i sikkerhetsrutinene våre, sier Nyvoll.

Et kvarter før brannen ble meldt, fikk politiet melding om en kvinne som gikk rundt i boligområdet i Sørkjosen med en øks, og de rykket ut med en patrulje. Få minutter senere fikk politiet melding om innbrudd i en bolig i samme område. Deretter brøt det ut brann i boligen.

– Kvinnen ble pågrepet kort tid etter uten dramatikk, forteller regionlensmannen.

Brannvesenet måtte gi opp å redde huset og valgte å foreta en kontrollert nedbrenning.

Nordreisa kommune satte krisestab etter hendelsen. Et psykososialt kriseteam har tilbudt de berørte hjelp.

Det ble tirsdag holdt et informasjonsmøte for beboerne i området, hvor både ordføreren og regionlensmannen var til stede.

Skogmo forteller at kvinnen foreløpig er siktet for grovt skadeverk, men at videre etterforskning vil klargjøre om det er grunnlag for å utvide siktelsen.

Ifølge kommunen er den siktede kvinnen bosatt i et kommunalt botiltak i området, og hun er ifølge Nordlys underlagt kommunal omsorg. Hun klarte imidlertid å ta seg ut av et vindu i andre etasje som ikke var godt nok sikret etter renovering, skriver Framtid i Nord.

Skogmo sier at det ikke er noen relasjon mellom den siktede kvinnen og de to som bodde i huset.

I tillegg ble to nabohus med i alt fire personer evakuert på grunn av røykutviklingen. Disse kunne flytte tilbake ved 6-tiden tirsdag morgen.

(©NTB)

Flere nyheter: