Menu
*politi
Arkivbilde: Privat

Kvinne (21) tiltalt for uaktsomt drap

En 21 år gammel kvinne er tiltalt for uaktsomt drap etter en trafikkulykke i Kvinnherad i fjor sommer der en 18 år gammel kvinne på scooter ble påkjørt.

Av Egil M Solberg | 17.03.2022 10:39:52

Trafikkdrept: Ulykken der 18-åringen omkom skjedde like sør for Krabbanestunnelen i Kvinnherad i Vestland fylke om kvelden mandag 19. juli i fjor.

– Vi mener det dreier seg om uoppmerksomhet og høy fart etter forholdene, sier politiadvokat Harald Bilberg i Vest politidistrikt til Bergens Tidende om tiltalen som er tatt ut mot bilføreren.

Der er det alvorligste punktet uaktsom forvoldelse av død. Politiadvokaten understreker at det ikke handler om et grovt bevisst brudd på vegtrafikkloven.

– Dette er en type tragedie som kan ramme de fleste som er ute i trafikken, og det er bare tapere i en sånn sak, sier Bilberg til avisen.

Ifølge tiltalen skal bilen ha kommet over på feil side av veien fordi sjåføren «betjente bilens friskluftanlegg og/eller betjente andre elementer». Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen, men det anslås at bilen holdt en hastighet på mellom 91 og 103 kilometer i timen.

Emma Weberg Kaldestad (18) mistet livet i ulykken.

(©NTB)

Flere nyheter: