reklame for Sheiken Bowling
Menu
Stig Rune Kveen kan bli aktuell som trener for langrennskvinnene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kveen interessert i trenerjobben for langrennskvinnene

Petter Northugs tidligere suksesstrener Stig Rune Kveen vurderer å søke jobben som trener for de norske langrennskvinnene, skriver Adresseavisen.

Av NTB | 04.04.2022 11:19:47

Sport: – Jeg grubler på om jeg skal søke eller ikke, men det er stor sjanse for at jeg søker, oppgir 41-åringen til Adressa.

Norges Skiforbund er på jakt etter to trenere for langrennskvinnene etter at det ble klart at både Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad gir seg.

Kveen sier at han mest sannsynlig søker på jobben som hovedtrener, men at han ikke er fremmed for å være del av et trenerteam. Han har ikke hørt noe fra landslagsledelsen så langt.

– Jeg må bestemme meg om kort tid. Men jeg syns det er en kjempeinteressant jobb. Når Therese (Johaug) gir seg, må det tenkes langsiktig. Allerede er det etablerte løpere på laget, og jeg tror flere av dem kan hevde seg i toppen kommende vinter. Å jobbe langsiktig med laget mot VM i Trondheim er noe som frister og motiverer meg, sier Kveen.

Han er mest kjent som trener for Petter Northug i noen av hans beste år, blant annet da han vant fire VM-gull i Falun i 2015.

Flere navn som sto på skiforbundets liste, har allerede takket nei til trenerjobben. VG skrev i forrige uke at Pål Gunnar Mikkelsplass og Trond Nystad ikke er aktuelle, mens Guri Knotten opplyser det samme til Adressa.

Søknadsfristen er 18. april.

(©NTB)