Menu
Stig Rune Kveen går inn i langrennslandslaget. Foto: Geir Olsen / NTB

Kveen blir assistenttrener for langrennskvinnene

Petter Northugs tidligere trener Stig Rune Kveen (41) blir assistenten til hovedtrener Sjur Ole Svarstad for Norges langrennskvinner.

Av NTB | 01.06.2022 09:15:58

Sport: Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding. Han har signert en kontrakt på to år.

– Å få jobbe i et utviklende team på dette nivået, med det beste støtteapparatet, blir rett og slett et privilegium, sier Kveen.

– Det er i tillegg berikende at det er Sjur Ole Svarstad som hovedtrener jeg skal jobbe tettest med. Jeg kjenner Sjur Ole fra tiden med Petter Northug, da Svarstad hadde den rollen jeg skal inn i nå, og opplever han som en positiv, inkluderende og dyktig person med god energi.

Kveen la opp som langrennsløper i 2008. I to sesonger var han Petter Northugs trener, fra 2015 til 2017.

Langrennssjef Espen Bjervig er fornøyd med rekrutteringen til de to nye stillingene.

– I tillegg er det gledelig at så mange, kompetente og positivt engasjerte trenere har vært interessert i jobbene vi har lyst ut. Det er vi takknemlige for, og tar med oss mange, gode relasjoner videre i utviklingen av norsk langrenn, sier Bjervig.

Ole Morten Iversen varslet etter OL at han ikke kom til å fortsette som trener for langrennskvinnene. Like hadde assistent Ola Vigen Hattestad den samme beskjeden.

Svarstad og Kveen går inn i en periode uten de største stjernene på landslaget. Nylig var det slutt for både Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla.

I alt var det 23 søkere på de to ledige stillingene. Det har i flere uker vært klart at hovedjobben kom til å gå til en mann. Ingrid Wigernæs (94) var første og hittil eneste kvinne som har trent et norsk elitelandslag i langrenn.

(©NTB)

Flere nyheter: