Menu
Andreas Martinsen (i midten) og de norske hockeygutta fikk det tøft mot Sverige søndag. Foro Jussi Nukari / Lehtikuva via AP / NTB

Kvartfinalehåpet ute for Norge i ishockey-VM – overkjørt i 1-7-tap for Sverige

Norges hockeygutter fikk ingenting gratis av et allerede kvartfinaleklart Sverige, som ikke ga seg før det sto 7-1 søndag kveld.

Av NTB | 22.05.2022 21:45:59

Sport: Fire av de svenske scoringene kom i overtall. Forrige VM-kamp mellom landene var i 2019, og da ble det hele 9-1 til Sverige.

– Det er bare å gratulere Sverige. De var bedre enn oss i dag, sa Ken André Olimb til Viaplay.

– Vi vet at vi ikke kan ha så mange utvisninger, la han til.

Norge var tidvis godt med i oppgjøret, men i løpet av fire minutter i 2. periode scoret sverige tre ganger. Norge måtte klare seg uten viktige Mats Rosseli Olsen, som var ute med skade.

Etter tapet er det ikke lenger mulig for Norge å ta seg til kvartfinale, med fem poeng opp til USA på den fjerde og siste plassen i gruppen. USA venter i den siste gruppespillkampen i mesterskapet.

Det skulle bli mer da William Nylander og Marcus Pettersson scoret hvert sitt i løpet av et minutt. Rasmus Asplund la på til 4-0 etter halvspilt kamp.

I den tredje perioden reduserte Tobias Fladeby på en retur. To minutter senere pirket Max Friberg pucken i mål til 6-1. Asplund scoret sitt andre for dagen i nok et svensk overtallsspill.

Norge er i det minste sikret plass i neste års elite-VM ettersom Storbritannia ikke lenger kan ta dem igjen.

– Det var det viktigste, at vi klarte det. Det er litt tungt nå etter et sånt tap, sa Olimb.

Som på lørdag mot Tsjekkia gjorde Norge en første godkjent periode, men var under 0-1. Jacob Peterson skjøt fra distanse, og pucken gikk via skøyten til Johannes Johannesen. Det var nok et mål imot for Norge i undertall.

Finland og Sverige er allerede klare for kvartfinalen. Norge møter USA tirsdag.

(©NTB)