Menu
Andreas Martinsen (i midten) og de norske hockeygutta fikk det tøft mot Sverige søndag. Foro Jussi Nukari / Lehtikuva via AP / NTB

Kvartfinalehåpet ute for Norge etter stortap: – En leksjon

Norges hockeygutter fikk ingenting gratis av et allerede kvartfinaleklart Sverige, som ikke ga seg før det sto 7-1 søndag kveld.

Av NTB | 22.05.2022 22:31:06

Sport: Fire av de svenske scoringene kom i overtall. Forrige VM-kamp mellom landene var i 2019, og da ble det hele 9-1 til Sverige.

– Det er bare å gratulere Sverige. De var bedre enn oss i dag, sa Ken André Olimb til Viaplay.

– Vi vet at vi ikke kan ha så mange utvisninger, la han til.

Norge var tidvis godt med i oppgjøret, men i løpet av fire minutter i 2. periode scoret sverige tre ganger. Norge måtte klare seg uten viktige Mats Rosseli Olsen, som var ute med skade.

Etter tapet er det ikke lenger mulig for Norge å ta seg til kvartfinale, med fem poeng opp til USA på den fjerde og siste plassen i gruppen. USA venter i den siste gruppespillkampen i mesterskapet.

– Det er klasseforskjell. Det er ikke noe annet å si, sa landslagssjef Petter Thoresen.

– Vi får en leksjon i god ishockey. De er bare mye bedre enn oss. Vi blir straffet hardt nok en gang i undertallsspillet vårt. Vi drar på oss litt for mange dumme utvisninger, sa Thoresen.

Det skulle bli mer da William Nylander og Marcus Pettersson scoret hvert sitt i løpet av et minutt. Rasmus Asplund la på til 4-0 etter halvspilt kamp.

I den tredje perioden reduserte Tobias Fladeby på en retur. To minutter senere pirket Max Friberg pucken i mål til 6-1. Asplund scoret sitt andre for dagen i nok et svensk overtallsspill.

Norge er i det minste sikret plass i neste års elite-VM ettersom Storbritannia ikke lenger kan ta dem igjen.

– Det var det viktigste, at vi klarte det. Det er litt tungt nå etter et sånt tap, sa Olimb.

Det blir hovedjobben i de neste mesterskapene òg, ifølge Thoresen.

– Ja. Det tror jeg det vil være i årene framover. Folk snakker om kvartfinaler og semifinaler, det får de stå for. Vi spiller mot verdensstjerner fra store ligaer. Vi må jobbe litt til for å komme opp der, sa landslagssjefen.

Som på lørdag mot Tsjekkia gjorde Norge en første godkjent periode, men var under 0-1. Jacob Peterson skjøt fra distanse, og pucken gikk via skøyten til Johannes Johannesen. Det var nok et mål imot for Norge i undertall.

Finland og Sverige er allerede klare for kvartfinale. Norge møter USA tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: