reklame for smiaa
Menu
Bilde: Kværner

Kværner har tro på fremtiden

- Satsingen på fornyelsen av verftet på Stord signaliserer at vi har tro på fremtiden i Kværner, sier verftsdirektør Terje Johansen.

Av Egil M Solberg | 16.09.2020 13:46:42

Industri: Kværner besluttet i 2018 å investere 370 millioner kroner i et nytt kai- og produksjonsområde på vestsiden av verftet på Stord.

Investeringen er et ledd i å styrke selskapets konkurransekraft.

Utbyggingen vil gjøre fasilitetene på Stord mer fleksible og anvendelige til å kunne gjennomføre en rekke ulike typer prosjekter, innen både olje og gass og fornybare prosjekter.

– Dette vil gjøre verftet mer attraktivt for fremtidige kontrakter og er et signal om at vi har tro på fremtiden, sier verftsdirektør Terje Johansen til Radio Haugaland.

Det nye verftsområdet inkluderer 17 000 kvadratmeter nytt produksjonsareal, en 266 meter lang ny kaifront, en 2 000 kvadratmeter stor ny kaipir, dypvannsområde med dybde på 16 meter og 100 meter forlenget kranbane for den 1 050 tonns traverskranen «Storen».

– Dette er en av de største investeringene som er gjort i leverandørindustrien de siste årene, og er et tydelig signal om at våre eiere har tro på fortsatt stor industriaktivitet i Norge.

– De nye fasilitetene posisjonerer selskapet for videre utvikling og vekst og vil være et viktig bidrag til å sikre effektiv og forutsigbar gjennomføring av fremtidige prosjekter, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Hør intervjuet med verftsdirektør Terje Johansen i dag

Flere nyheter: