reklame for Utvik Autoservice
Menu
VM i snooker 2020 nærmer seg avslutning i Sheffield i England. Norske Kurt Maflin ble utslått i kvartfinalen. Foto: Frank May / NTB scanpix.

Kurt Maflin utslått av snooker-VM, McGill til semifinale med 13-10

Kurt Maflin (37) greide ikke å vende VM-kvartfinalen i snooker mot skotske Anthony McGill og måtte se seg slått 13-10 selv om han hevet seg betydelig tirsdag.

Av NTB | 11.08.2020 23:17:37

Sport: Han vant flere enn partier enn motstanderen den siste dagen, men var for langt bak etter den tunge mandagen.

Den norske VM-sensasjonen fikk lite til å stemme på den første kvartfinaledagen i snooker-VM, og han sto foran en formidabel oppgave mot den useedede skotten etter å ha kommet under 1-7 i best av 25 partier.

– Jeg er nede, men ikke ute. Tid til å slåss som en viking, meldte Maflin på Twitter mandag kveld.

Tirsdag gikk det atskillig bedre for ham, og han knappet inn på ledelsen. Han vant fem av de åtte partiene i dagens første økt, og dermed sto det 10-6 i favør McGill foran de avsluttende partiene tirsdag kveld.

– Jeg er fortsatt med og skal gi alt jeg har i kveld, tvitret Maflin tirsdag ettermiddag.

Han vant fire partier i kveldsøkta, men McGill vant tre og innkasserte semifinalebilletten.

Med 12-8-ledelse til McGill tok spillerne tepause i visshet om at skotten hadde fem «matchballer». Etter pausen reduserte Maflin to ganger, den siste etter å ha ligget under 0-54, men det var hans siste hurra. Med 59-11-seier 23. parti kunne McGill juble for seier.

Tirsdagen sett for seg vant Maflin 9-6, men det var mager trøst for nordmannen, som øynet en historisk semifinale. Mange regnet ham som favoritt i kvartfinalen mot den useedede skotten.

Det er første gang en norsk snookerspiller har tatt seg til kvartfinale i VM. Det gjorde han på spektakulært vis.

Allerede før kvartfinalen hadde nordmannen sikret seg rundt 600.000 kroner i premiepenger.

Maflin er født og oppvokst i London, men 37-åringen har bodd på Ensjø i Oslo siden 2003.

McGills motstander i semifinalen blir 8.-seedede Kyren Wilson, som slo ut den toppseedede tittelforsvareren Judd Trump med 13-9. I den andre semifinalen spiller Ronnie O’Sullivan (6.-seedet) mot Mark Selby (7.). Altså skal tre engelskmenn og en skotte gjøre opp om tittelen.

McGill vant første kveldsparti og var dermed bare to fra semifinale. Maflin slo tilbake da han vant det neste 70-17 og det påfølgende 89-4. Han hadde noe på gang, men en miss da han ledet 17-8 i det neste partiet ble nådeløst straffet av motstanderen, som ikke forlot bordet før han hadde vunnet 83-17.

Etter å ha slått ut 12.-seedede David Gilbert fra England med 10-8 i 1. runde tok han en av de aller gjeveste skalpene i form av den 5.-seedede skotten John Higgins. Den firedoble verdensmesteren var tapende finalist både i 2017, 2018 og 2019, men Maflin slo ham 13-11 i åttedelsfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: