reklame for smiaa
Menu
Kurt Maflin imponerer i snooker-VM. Illustrasjonsfoto: Frank May, NTB scanpix

Kurt Maflin leder over verdensstjerne i snooker-VM

Kurt Maflin leder 5-3 over den 5.-seedede skotten John Higgins etter første dag av åttedelsfinalen i snooker-VM. Avgjørelsen faller torsdag.

Av NTB | 05.08.2020 23:47:52

Sport: Maflin ble sist helg første norske spiller som har tatt seg videre fra åpningsrunden i snooker-VM, da han slo den 12.-seedede engelskmannen David Gilbert 10-8. Første runde spilles i best av 19 partier, mens det i åttedelsfinalen er best av 25 som gjelder.

Higgins, som har fire VM-titler på merittlista, tok ledelsen 2-0, men Maflin vant de tre neste partiene og vendte til 3-2-ledelse. Etter første dag leder han altså 5-3.

Den første som vinner 13 partier er videre til kvartfinale. Higgins og Maflin fortsetter oppgjøret torsdag formiddag, og om en vinner ikke kåres da skal de fortsette sent torsdag kveld.

Vinneren møter skotske Anthony McGill eller walisiske Jamie Clarke, som begge er useedet.

Maflin er oppvokst i Storbritannia, men han flyttet til Norge i 2003 og representerer nå Norge i turneringer. Han har vakt oppsikt med sitt spill i VM, og også med en hendelse i oppgjøret mot Gilbert da han i frustrasjon viste fingeren til køballen.

(©NTB)

Flere nyheter: