Menu
Nathan Chen fikk rekordsummen 113,97 for sitt kortprogram i OL tirsdag. Foto: David J. Phillip, AP / NTB

Kunstløp: Chen satte rekord i kortprogrammet

Amerikanske Nathan Chen vant mennenes kortprogram i kunstløp med 113,97, som er verdensrekord. Han skaffet seg et strålende utgangspunkt foran friløpet.

Av NTB | 08.02.2022 08:05:54

Sport: 22-åringen revansjerte seg grundig for marerittet i Pyeongchang for fire år siden, da alt gikk galt i kortprogrammet og han spolerte sine medaljesjanser med 17.-plass. Denne gang la han sine antatt hardeste rivaler langt bak seg.

Yuzuru Hanyu, som jager sin tredje strake OL-tittel, ble bare nummer åtte i kortprogrammet og er nesten 20 poeng bak Chen. To andre japanere ble nummer to og tre. Yuma Kagiyama var slått med 5,85 poeng, Shoma Uno med 8,07.

Chen innledet sitt program med en perfekt firedobbel flip, var fjellstø på en trippel axel som han tidvis har slitt med og imponerte med en firedobbel flip-trippel toeloop-kombinasjon som henrykket både publikum og dommerne.

– I forrige OL gikk ikke kortprogrammet som jeg ønsket, og det føles veldig godt å få vise meg fra min beste side, sa Chen, som er stor gullfavoritt foran fredagens friløp.

Hans kortprogram hadde den største vanskelighetsgraden, og han gjennomførte det nesten perfekt. Hanyu, som de siste sesongene har konkurrert lite på grunn av pandemien og ulike skader, fikk.

– Jeg er fornøyd med det jeg gjorde etterpå, sa Hanyu,

For fire år siden sto Chen for en fantastisk opphenting i friløpet og klatret 5.-plass ved å bli den første som har landet seks kvadrupelhopp. Hanyu må håpe å få til noe tilsvarende denne gang.

Hanyu misset på sin side det første firedoble hoppet og slet med å finne rytmen.

– Jeg er sjokkert over hvordan det gikk i dag, men jeg har en sjanse til, sa Hanyu, som mener at han ble felt av en ujevnhet i isen da han måtte nedskalere en planlagt firedobbel salchow, til gisp fra et lite, spredt plassert publikum. Han fikk ingen poeng for det elementet og endte med 95,15.

(©NTB)

Flere nyheter: