Menu
Bodø/Glimts Amahl Pellegrino på Aspmyras kunstgress. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Kunstgress-frykt hos Glimts Champions League-motstander

Dinamo Zagreb liker ikke baneunderlaget i Bodø og tror kunstgresset kan skape trøbbel i mesterligakvalifiseringen tirsdag.

Av NTB | 14.08.2022 10:40:46

Økonomi og næringsliv: – Det er et handikap for oss at vi ikke har tilpasset oss kunstgresset som venter oss i Norge, sa Dinamo-trener Ante Cacic etter 4-1-seier mot erkerival Hajduk Split lørdag.

Det er ikke noe uvanlige utsagn fra utenlandske trenere som skal til Aspmyra. Roma-trener José Mourinho hadde heller ikke sansen for kunstgress.

Cacic mener at Bodø/Glimt har ytterligere én fordel sammenlignet med hans lag. – De er i konkurranserytme med 18 seriekamper bak seg.

Dinamo har spilt fem ganger i den kroatiske toppserien denne sesongen.

Den kroatiske klubben var med i mesterligaens gruppespill i 2019-20-sesongen. På veien dit ble Rosenborg slått ut med 3-1 sammenlagt. I fjor feilet Dinamo i siste kvalrunde.

Norge har ikke hatt lag i Champions League siden Rosenborg deltok i 2007. En plass i gruppespillet gir grovt regnet minst 300 millioner kroner i inntekter fra Uefa.

Dinamo viste lørdag form ved å utklasse Hajduk Split.

Returkampen spilles i Zagreb uka etter oppgjøret i Bodø. Den spilles på Maksimir-stadion. Arenaen er av mange sett på som en fryktet stadion på grunn av Dinamos mange fanatiske tilhengere.

(©NTB)

Flere nyheter: