Menu
Leder i Sykepleierforbundet; Lill Sverresdatter Larsen stiller seg uforstående til at vaksinasjonsdekningen blant norske sykepleiere ikke er høyere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Kun halvparten av norske sykepleiere er fullvaksinerte

Kun rundt halvparten av norske sykepleiere er fullvaksinerte, viser tall fra Sykepleierforbundet.

Av NTB | 22.05.2021 06:44:25

Politikk: Sykepleiere og andre helsearbeidere skal prioriteres i vaksinekøen. Men når det nå nærmer seg juni, er bare rundt halvparten av norske sykepleiere fullvaksinerte. Det viser tall Norsk Sykepleierforbund har hentet inn fra sine tillitsvalgte, melder NRK.

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, stiller seg uforstående til at vaksinasjonsdekningen blant norske sykepleiere ikke er høyere.

– Jeg kjenner til kommuner som har begynt å kalle inn friske 18-åringer mens det fremdeles er mange sykepleiere som ikke er vaksinert. Vi vet ikke hva som har skjedd. Helsepersonell skal være prioritert, sier hun til NRK.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier at kommunene og sykehusene selv må prioritere hvem som skal få vaksine når.

– Det er helsepersonell som jobber pasientnært som vi har hatt mål om å vaksinere. Av dem er 66 prosent nå vaksinert med første dose. Vaksineringen vil øke som følge av at kommunene og sykehusene får flere vaksiner i ukene fremover, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: