Menu
Statsminister Erna Solberg er folkets statsministerfavoritt, men ingen av hennes regjeringsalternativer er populære. Foto: Torstein Bøe / NTB

Kun 15 prosent vil at dagens regjering skal fortsette

Erna Solbergs trepartiregjering er ikke populær i folket. I en ny VG-måling vil bare 15 prosent at den skal fortsette, en nedgang på fem prosentpoeng fra april.

Av NTB | 20.06.2021 02:53:58

Politikk: Men Erna Solberg (H) er fremdeles den mest populære statsministerkandidaten før valget 13. september. Det viser VGs nyeste statsministermåling, utført av Respons Analyse.

Satt opp mot hverandre går 48 prosent for Erna Solberg, mens 44 prosent vil ha Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Når også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er et alternativ, vil 37 prosent ha Solberg, 32 prosent Støre og 19 prosent Vedum.

Når folk blir bedt om å rangere ulike regjeringsalternativer topper den rødgrønne trioen Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet og 35 av de spurte prosent sier de ønsker en regjering med disse tre.

19 prosent ønsker en regjering med Ap og Sp, mens 18 prosent vil ha borgerlig samling med dagens regjeringspartier Høyre, Venstre og KrF pluss Fremskrittspartiet. Bare 15 prosent sier de helst vil ha dagens regjering med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

(©NTB)

Flere nyheter: