Menu
Sveriges landslagstrener Janne Andersson har fått en positiv koronatest i oppkjøringen til EM-sluttspillet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kulusevski mister Sveriges EM-åpning etter koronasmitte: – Kjempekjedelig

Den svenske landslagsspilleren Dejan Kulusevski har testet positivt på koronaviruset i oppkjøringen til EM-sluttspillet, opplyser landslagsledelsen.

Av NTB | 08.06.2021 16:53:05

Sport: Juventus-spilleren er isolert fra resten av troppen, opplyste landslagslege Anders Valentin på en pressekonferanse i Göteborg tirsdag ettermiddag. Resten av troppen fortsetter sin oppkjøring.

– Dejan kom i morges og sa at han kjente seg litt forkjølet. Vi tok en hurtigtest, og den var positiv. Han ble isolert med en gang, sa Valentin.

– Det er godt håp om at han ikke har smittet noen andre, sa legen.

Han begrunnet det blant annet med at Kulusevski har hatt covid-19 tidligere.

– Fordelen når man har hatt sykdommen tidligere er at man får mildere sykdomsforløp og er mindre smittsom. Smittsomheten toppes den dagen symptomene oppstår, og i dag har han egentlig ikke truffet noen spillere. I går var vi utendørs hele dagen. Det er mange fakta som gir oss håp, sa Valentin.

– Dette er kjempekjedelig, både for Dejan og totalt sett. Det skaper en viss uro, men samtidig håndterer vi det slik vi skal, og vår lege har kontroll på reglene. Når det oppstår ting som ikke er bra, må vi bare håndtere det, men jeg skulle gjerne vært dette foruten, sa Andersson.

Svenskenes oppsatte pressekonferanse i Göteborg tirsdag ble på kort varsel framskutt to og en halv time, og det dukket raskt opp rykter om at grunnen var en positiv koronatest. Det viste seg å holde stikk.

Sverige spiller sin første EM-kamp mot Spania i Sevilla mandag. Også Spania har hatt koronasmitte i troppen i den siste oppkjøringsfasen, da Sergio Busquets nylig testet positivt på viruset. Spania og Sverige er for øvrig de to lagene som kvalifiserte seg til EM fra Norges gruppe.

Spillere i den spanske troppen som hadde vært i nærkontakt med Busquets ble isolert, men det samme gjøres ikke hos svenskene.

Valentin sa at det dreier seg om fire spillere, men ville ikke nevne navn. Han ble spurt hvorfor de ikke isoleres.

– Vi følger dem ekstra nøye og kommer til å teste dem igjen om tre dager. Om de skulle ha blitt smittet, vil det uansett ikke vises før om noen dager, og de kan heller ikke smitte videre før om noen dager, sa han.

Svenskene tror at Kulusevski ble smittet mens spillerne hadde permisjon etter den første EM-leiren i Båstad. Han ble igjen i Stockholm da resten av troppen reiste til Göteborg tirsdag.

Juventus-spilleren er nå uaktuell iallfall til den første EM-kampen, men han vil ikke bli erstattet i troppen. Sveriges neste kamp er mot Slovakia i St. Petersburg 18. juni.

Landslagssjef Janne Andersson var også til stede på pressekonferansen.

– Vi har identifisert dem som har vært nærmest ham, som har sittet og spist med ham eller vært nær ham i bussen. Ingen av dem har symptomer. De ble testet i dag, og vi får svar på testene ganske snart. Om de er blitt smittet så skjedde det trolig i går, og da vil det gi positivt utslag senere i uken, sa Valentin.

(©NTB)

Flere nyheter: