Menu
Banksjef Bente Haraldson Syre sammen med festivalsjef Steinar Liadal og styreleder Henry Røthing fra Den Festivalen i Vangen. FOTO: Den Festivalen i Vangen / Haugesund Sparebank

Kulturpris til Den Festivalen i Vangen

Den Festivalen i Vangen får 50.000 av Haugesund Sparebank som vinner av bankens kulturpris av året.

Av Egil M Solberg | 23.10.2021 12:30:53

Kulturpris: Haugesund Sparebanks kulturpris deles ut til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som har gjort seg fortjent til det gjennom sitt virke innenfor kulturlivet på Haugalandet, eller som oppmuntring til unge utøvere.

Haugesund Sparebank skriver i en pressemelding at de ønsker å gi årets pris til en aktør, som bidrar til å gjøre Haugesund levende med sine kulturopplevelser.

Banken skriver: Den Festivalen i Vangen byr på et mangfold av kulturelle opplevelser, og favner interesse hos både barn og voksne – med sin unike form.

Festivalen har utviklet seg til å bli et av sommerens kulturelle og sosiale høydepunkt på Haugalandet, og som med sine kulisser klarer å sette både små og store i skikkelig sommerstemning.

Her står lokale aktører sammen, og fremstår som et strålende eksempel på
viktigheten av et godt lokalt samarbeid. Aktøren er også en viktig arena for enkeltpersoner som finner sin plass i et større fellesskap.

Det legges ned mye hardt arbeid og utallige timer med dugnad. Det er ikke alltid
lett å se, og det når verken rampelyset eller overskriftene. Men bredden i tilbudet, og det enorme engasjementet er mye takket være de uunnværlige frivillige.

– Vi er meget imponert og ønsker med denne prisen å støtte opp om dette strålende arbeidet, der Haraldsvang forblir et sosialt treffsted og en scene for
stadig nye kulturopplevelser, skriver banken i pressemeldingen.

Flere nyheter: